Nem is unalmas a formája!
Mivel a munkámhoz szükséges , ezért szükségem volt egy megbízható és gazdaságos autóra. Azt hiszem, megtaláltam.Egy éve használom a TD Carismát és ezalatt 50000km-t tettünk meg együtt. A vételkor két hibája volt az autónak. Az V. sebességet néha ,,kidobta" és a motornak néha kellemetlen rezgése volt. A váltógond megoldódott egy szinkrongy?r? cseréjével és a motorrezonanciát okozó f?tengelyékszíjtárcsát is kicseréltük.A szakkönyvekben tipushibának említett féktárcsacseréket mi is elvégeztük .Ezeken kívül csak a szokásos kopóalkatrészekre kellett költeni.
Az autó nekem kell?en dinamikus és gazdaságos. A szokásos extrákkal fel van szerelve klíma, ABS stb.Egy dolgot hiányolok csak, mégpedíg az állítható deréktámaszt (f?leg hosszú vidéki utakon).Sokan írják, hogy unalmas a formája. Nekem tetszik, f?leg ez az 5ajtós, 2000-ig gyártott változat. A bels?ben felhasznált anyagok is jók (kevés a ,,kopogós" m?anyag)és nálam még a kárpit szine is kellemes.A csomagtartó nagy, jól kihasználható.
Korróziót nem találtam a karosszérián , de az alsó részeken sem.Rossz tulajdonság? Talán a dízelmotor lehetne egy kicsit csendesebb, dehát én választottam egy régebbi konstrukciójú dízelt.
- Váltó V.szinkrongy?r?, f?tengely gumiperselyes ékszíjtárcsa,féktárcsa
Csepel GOSZTER
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Alfa 33 | Következő autója? | Mazda,Honda,Toyota,Mitsubishi ??? |
Verdikt | (7.4/10) |