Autók » Mitsubishi » Carisma (1995-2003)

Carisma 1,6i Silverline

Jó vétel volt!!! Hozzám nőtt...

Amit szeretek benne:
- 3 évig egy túzoltóparancsnok hivatali puccosautója volt, ezúton köszönöm neki, hogy így vigyázott rá! És a kollégaknak akik gondolom folyton pucolták. Összesen 2 icipici sérülés volt rajta, de azt is nagyítóval kellett nézni. Bezzeg miután megvettem, 2 hónapon belül rányitották az ajtót a Tesco parkolóban, elütöttem 3 kutyát (csak a rendszám esett le hálistennek), valami karc került az ajtóra és beletolattam az utca egyetlen 40 centis tujájába, amit egy akáckaró védett... De egyik sem olyan, hogy fényezni kellene.
- szép és jó és megbízható. A 4 éves első igazi műszakira átnézte a szerelő, aztán befújta az ajtózsanérokat, hogy ne nyikorogjanak. Ennyi volt a felkészítés. Az összes kipufogódob gyári rajta, ettől lehaltam. Fékek full szimmetrikusan fognak és jól meg lehet állni a 4 tárcsával. Az ABS is jól jön néha...
- grafitszürke, gyári szép szolid alu, küszöbléc, színezett ablakok szóval elegáns kis autó
- fogyasztás (tankonként) jellemzően 7,3 - 8,3 között
- 170-nél is teljesen stabil, nagyon jóindulatú a futómű, szépen korrigálja az út és a sofőr hibáit is. Ilyen sebességnél 8,3-8,4 a fogyasztás 95-ösből. A 98-ast meghálálja: hosszú úton egyenletes sebességnél kevesebbet eszik, de városban talán még többet is.
- az ára igazán baráti volt egy közel gyári állapotú 3 éves autóhoz képest. Nagyon baráti.

Amit kevésbé:
- a Hangok: a kormány tekerése egy kosár kismacska nyavíkolásával jár (szériatulajdonság). A legbosszantóbb, hogy valami zörög a csomagtérajtóban, amire nem bírok rájönni. Meg a jobb ajtóban. Meg az anyósülés előtti szellőzőben. Utóbbi kettő gyanítom, hogy a hifis gyerek hibája, aki belerakta a hangot.
- hideg motornál zaba: télen különösen, de nyáron is elég lassan engedi vissza az automata szivató a fordulatszámot. Sokáig 2000(!!!), pár pec után 1500, aztán 1100, ha meleg: 650 Ez rendesen odaver a fogyasztásnak rövid távokon.
- a fényszórók nem tökéletesek, gyenge a fényük és nem egyenletes, sévosan világítanak
- az ülések egy F Astra "kényelmét" varázsolják a beltérbe. Előtte egy ´93-as Mondeóm volt faja kagylóülésekkel, na az kéjbarlang volt ehhez képest. Félreértés ne essék, nem a franciás belesüppedek-kiselátszok puha üléseket szeretem. A Micsut Egerben vettem, haza Békéscsabára 200 km, ez alatt 3x kellett megállni, hogy visszaugorjon a gerincem a helyére. Lehet ha 10 centivel kisebb v. nagyobb lennék nem lenne ilyen gond, de nekem marha kényelmetlen volt pár hónapig. Aztán hozzáalakultam :-).
- nem öntisztuló, főleg belül :-)))
- kicsit rázós, de ennek fejében nincs is mindjárt-felborulunk-kapaszkodj érzésed a kanyarokban
- a motor lehetne erősebb, alacsony fordulaton kevés a nyomaték, de szerintem örök életű

- Első két elektromos ablak kapcsolója szétesőben (de mitől??) - még nincs kicserélve
- A fékbetétek lesznek majd soron, de ez természetes.

Lenci komám, unokatesó

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 20000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 22000
Előző autója? Mondeo Következő autója? Toyota Avensis
Verdikt (7.7/10)

Mitsubishi Carisma 1995 (1995 - 1998)