Ilyen egy jó autó
Azzal kezdeném,hogy soha az életben nem gondoltam volna,hogy valaha annyira megfogom szeretni,hogy nagyon nehezen tudok csak megvalni tőle.
Soha nem voltam oda a japan autokert nem azert mert nem jok,hanem mert egyszerűen csak nem tetszettek,mindigis az olyan autokat kedveltem aminek legalább egy kicsit is van köze a német autó iparhoz.
Kb 1 eve megvasarlasra kerult a sor,es egy kicsit olcsobban is vettem az atlagnal,dehat gondoltam nagybaja nem lehet,olyan amugy sincs amit nem lehet megszerelni alapon,megvettem. 2-3 hetre ra valami hihtetlen módon ömlött az autoból az olaj. Ha lejtön megálltam,szerintem 1 liter simán az aszfaltra ömlött. Hát alánéztünk,kiderült hogy az olaj deknin van egy repedés,amit már próbáltak orvoloni,valami ragasztóval. Rendeltem is 1 et kb 40.000 ből meg is volt.Nem volt egyszerű mert szintem minden teljesen mashogy van megoldva egy japanban, mint egy németben vagy hasonlo europai autoban. Nem is kell mondani de szinte egy honapig folyton vártam h valami gáz legyen az autóval.. Hát nem lett.
Amit nem szeretek benne:
A műanyag,nem a legjobb benne de szerencsere raktak bele szép kárpitot.( de szerecsére nem bomlik le a kátpít mint egy full extrás peugeot 406 ban ami a duplajaért lett vásárolva,ennyit a franciáról)
Mint utólag megtudtam,volvo váltó van benne,és nagyon pontatlan. Baráti körben is van egy Carisma,ott egy idő után nem lehetett betenni 1 be,kiderült hogy egy fém lap ami a váltókar körűl van,hajlamos mászkálni.
Az üllés de az csak szétvan űlve,nem mondom hogy mindegyikben kényelmetlen.
Egyebként,nagyon jólmegy,nagyon fekszik. És hosszú uton,ha eggyenletesen megy az ember,5.5 , 5 re is lemegy a fogyasztás. Klima egy kicsit vissza fogja az autot,de engem nem zavar, még klímával is jobban megy mint eggyes 1.8 as autok. Valójában szép autó, gyari szárny van rajta. ami olyan szinten feldobja az autót,hogy ha nem lenne rajta befelyezetlennek tünne.
Igazán megérte,igaz proba japannak lett véve,kiprobálni milyen is egy ilyen japan csoda. Igaz az ujabbak egy pettyet drágábbak az átlagnál,de tökéletesen megéri.Akinek meg van pénze arra hogy a szutykos francia autóipart támogassa a keservesen megkeresett pénzével,azoknak pedig jó szervíz keresést kívánok!
- olaj dekni.
ismerős autó szerelő
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Volkswagen vento | Következő autója? | Német vagy japan csak is ezek jöhetnek. |
Verdikt | (9.9/10) |