Európai mivoltát meghazudtolóan japános
180e km-rel vettem, minden, számomra vásárláskor kötelező dolgot kicseréltem(tettem) rajta - sosem tudod milyen volt az előző tulaj. Féktárcsa, fékbetét, olaj, levegő-, olaj-, benzinszűrő, szelepfedél tömítés, gyertyák, vezérműszíj feszítőgörgővel vízpumpával (sajnos benne van a vezérlésben, és jobb a békesség alapon egyszerre csere), ablaktörlő lapátok. Erre egy bp-i márkaszerviz látatlanul 200e Ft-ot mondott amiben csak a vezérlés, folyadékok cseréje és egy "misztikus" átvizsgálás lett volna, szolnoki szerviz megcsinálta volna ugyanezt 120e-ért, végül nekiálltam és 70e Ft-omba került az egész. Az autó a legnagyobb hidegben is pöccre indul, 13 éves kora ellenére bármikor neki mernék vágni Európa bármely városába eljutni. A felkelő nap országától távol, Hollandiában született (közös gyártósóron az S40-es Volvo-kkal - bár ez nem biztos, hogy a legjobb ómen) de bitangul megbízható. Vmikor ez időtályt kezdődött a japán autók európai gyártása és talán itt még jelen voltak a japánok is, aztán később sajos hazamentek (volt rossz tapasztalat későbbi "európai japánokkal") Kényelmes, akár 5 embernek is. Csomagtartót nem sikerült még sosem telepakolni, akkora. És ez a hátsó üléstámlák lehajtásával még fokozható.
Kellemes fogyasztással hálálja meg a nem bántó vezetési módot. Télen 8,4 volt a legtöbb, nyáron 6,8 a legkevesebb. Átlagban azért a 7,2-7,4 a reális, de ez 99% városi dugó (napi ingázásra használjuk)
- semmi, kopó alkatrészeket cserélem
Apróbb javításokat, cseréket kizárólag sk, ha komolyabb baja lenne családban van szerelő, benne vakon megbízom
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Honda, Mitsu, | Következő autója? | előző Accord, ill. bármilyen eredeti japán és automata |
Verdikt | (7.8/10) |