Autók » Mitsubishi » Carisma (1995-2003)

Carisma 1.9 DI-D

Csodás apapótló

Az első autóm egy renault megane 1.4-es volt. Nagyon szerettem(0 km-esen vettük), de sajnos összetörtem(saját hibámól)1.5 évesen.Utánna nem tudtuk eldönteni a feleségemmel,hogy milyen autót vegyünk! De mivel a munkánkhoz elengethetetlen az auto, hírtelen felindulásból vettünk egy renault 5-öst.Szegény 15 éves volt,de csak 80 ezer km volt benne! Idős házaspáré volt, igen megkímélt csak az alja volt rozsdás. Leturtunk vele 40000 kilométert,de az olajcserén kívül hozzá nem kellett nyulni!! Hál Istennek szaporodott a család egy tündéri kislányal, így már kicsinek tünt a csillagos 5-ös.Amilyen hírtelen jött az 5-ös, olyan hírtelen jött a CARISMA is! A sógrom ajánlotta, hogy az egyik ismerőse el akarja adni.Megmondom őszintén addig nem nagyon volt a látóterünkbe a Micu.Amikor elmentünk megnézni az Autót az asszony nagyon haragudott rám.Minek nekünk 100 ezer km-es használt autó, meg drága is (3 misi), rámegy a gatyánk a fenntartására stb........... Amikor megláttam ezt a csodát (ezüstmetál,alufelni,hátsó szárny,körbe spoiler,garázsos pormentes,új gumik,bőrkormány,üléshuzat...) nem mertem vezetni és inkább az aszony próbálta ki előszőr. Amikor megtettünk vagy 3 km-ert a városba (én hátul utasként) a párom csak annyit mondott "JÓ".Atvettem a kormányt,ülés belőve,visszapillantó OK.,kormány magassás frankó, indulhatunk!! Az első érzésem az volt, hogy a kuplung nagyon kemény.Utánna már el is felejtettem a keménységét mert a 116 LE elcsavarta a fejemet.3-as fokozattól mint állat húz,stabilitása pedig ott van a szeren!! Szóval megvettük az első komoly kocsinkat, azóta az asszony ki sem akar szállni belőle.Leturtunk már 70 ezer km-ert Vele,olajon kívűl nam kellett cserélni rajta semmit.Pedig voltunk vele -20 fokba Lengyelbe,+45 fokba Görögbe(Korfu szigetén),közte pedig egy pár Horvát szigeten.Az Autón egy valamit észrevettem,Horvátból visszafelé az autópályán dugóba kerültünk hegynek felfelé(+35 fok),a klíma annyira lefolytotta a gép teljesítményét,hogy 1-es 2-esből nem tudtam felfelé kapcsolni(klíma nélkűl tökéletes volt).E kis malőrön kívül tényleg semmi baja az Autónak(ha lett volna valami tényleg megmondanám,leírnám).Én már nézegetek más autó után(3 év nekem már soknak tünik egy autó mellett és már ugye 6 éves lesz),de a párom mindig felteszi a kérdést:Mi a bajod ezzel az autóval?-és én mindig azt mondom hogy "SEMMI".Lássuk csakk:6 lieres átlag,műszakilag rendbe,család számára ideális,kényelmes, gyors,megbízható.Ha esetleg pár év múlva lecséljük bizti hogy Jappán és dízel lesz a következő páciens is!!!

- "SEMMI"

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Megane 1.4 Következő autója? Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Verdikt (8.4/10)

Mitsubishi Carisma 1995 (1995 - 1998)