Autók » Mitsubishi » Carisma (1995-2003)

Carisma 1.6 16v 66kw 90Le

A FEHÉR CÁPA

Sose volt Japán kocsim, de úgy érzem maradok ennél a márkánál. Kényelmes, megbízható, praktikus, nyúzható, igénytelen tényleg olyan öszvér típus. Ja és nagyon szép a kaszni, igazán jól néz ki még mindíg pedig 13 éves.

- Használtan vettem a verdát. Megmondom őszintén soha nem volt Japán kocsim, pedig volt egy pár autóm.(Opel, VW Golf stb.) főleg német márkák. A sógórom aki autószerelő beszélt rá, hogy nézzek japcsi autót(de abból is 1995-2000 évjáratig). Nagyon vonakodtam először B Vectrát nézegettem ebben az árkategóriában. Két gyerek van+asszony+csomagok, mindenképpen 5 ajtós nagy autó kellett. Megláttam a neten Bp.-en ezt a Carismát és szerencsét próbáltam. Sikerült megegyezni a tulajjal, aki nagyon rendes és korrekt volt és 530.000-t ideadta Mitsut. Két lufi, manuál klíma, 4 el.ablak, tolatóradar, CD, plüs, szervo, ABS, riasztó, stb., magyarul jól el van eresztve a kicsike extrával. Szerintem korrekt ár. Na akkor cseréljünk rajta vezérműszíjat,ékszíjat, szíjfeszítő görgőt,termosztátot, benzin-levegő-olajszűrőt, olajat, pollenszűrőt, hátsó féket(mert le volt futva) betét+dob. Ezek voltak durván kis utánajárással és persze 20-30%-os kedvezményekkel 93.000 Ft. Aki most felhördül annak üzenem, hogy a B Vectrán csak a vezérműszíj készlet 52.000 Ft és egyszerűen nincs olcsóbb. És nem a gagyi olasz után gyártottat vettem bele, hanem a Japanparts-os cuccokat. - Maga az autó beltérre sokkal nagyobb, mint ahogy első ránézésre kinéz. Én majdnem 190 magas és 120 kg vagyok, de kényelmesen elférek, és van még mögöttem lábtér. A csomagtér félelmetesen nagy és praktikus. Egyszerűen király a verda nem bántam meg, hogy ilyen autót vettem. Most télen a -18 fokban is elsőre indult, semmi gáz nem volt vele. Sokat használjuk városban ezért írtam 8-9 literes fogyasztást.Szerintem országúton vagy pályán ha nem hajtod 7-ből kijön. Nem egy táltos de elég ezekre a szar utakra az a 90Le. 2 gyerekes családi autónak tökéletesen megfelel!!! Szinte csak tankolni kell bele. Ja szakszervízbe NE vigyétek, van egy rakás spanom akik ilyen helyeken melóznak, kész lehúzás az egész!!! Kell egy jó szaki aki ért a régebbi verdákhoz, higgyétek el sok-sok 10.000-et megspóroltok. - Én aki mindíg is német márka PÁRTI voltam, most változtattam és nem bántam meg, azt hiszem egy darabig maradok Japánéknál!!!!!!!!!!!!!

Sógor

Fenntartási költség (9) Évjárat 1997
Előző autója? Astra F , VW Golf IV. Corsa C Következő autója? Az új Lancer!!!!!!!!!!!!!!!!!
Verdikt (8.2/10)

Mitsubishi Carisma 1995 (1995 - 1998)