Autók » Mitsubishi » Carisma (1995-2003)

Carisma 1.6 Silverline

A-ból B-be a Tutitárs 100e KM

Így százezer kilométerrel , nem változott a véleményem az autóról. Továbbra sem hagyott ott sehol, megbízható , kötelező szervízeken kívül a fékek (hátsó) gyakoribb cseréje volt jellemző . A jobb oldali kerékcsapágy kezdett búgni és mivel szeretem az autót mindig útra készen biztonságosan tartani így cseréltettem az elsőket párban. A fékek átvizsgálásakor (90e) peremesedés volt az első tárcsáknál , úgyhogy BREMBO-k lettek felrakva az új fékpofákhoz. A motor 92 e km körül nem járt a megszokott finomsággal , ezért kicseréltettem a gyertyákat és a trafót , de végül a főtengelyen lévő jeladó volt a ludas , ez lett cserélve (30eFt)A kocsi ekkor sem állt meg csak éreztem , hogy a gyújtás nem olyan amilyennek én szeretném , illetve égett a motorelektronika sárga visszajelzője.
A jobb oldali elektromos ablak kapcsolója kontakthiba miatt nem működött lefelé , 5 perc munka (kontaktspray).
Összességében véve NAGYON meg vagyok elégedve a kocsival, az elmúlt öt év alatt 90%-ban csak kopó alkatrészeket kellett cserélnem és most is azt érzem , hogy van egy szinte új autóm amibe nyugodtan beletehetek még akár 200e km-et is.

update:
103 eKm.nél sárga szerviz lámpa világított , mire az autót számítógépre tették , a lambda szondák hibáját jelezte . Az érintkezők meg lettek tisztítva , de nem segített a helyzeten ezért ki lettek cserélve, Azóta pár lóerő is visszatért a kocsiba.
A jobb hátsó fék beragadt, szervizben kitakarították (sár fékpor) , de a fékek hibalistáiról olvasva , biztonság kedvéért átmosattam a rendszert és lecseréltettem a fékfolyadékot.

- fékek 15eFT, főtengely jeladó 30eFt, lambda szondák cseréje 30eFT , fékfolyadék csere 3e FT

Magánszerelő , a japán kocsik a gyengéi , igazi szaki.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Corsa Következő autója? Mitsubishi Lancer/Toyota Avensis
Verdikt (7.8/10)

Mitsubishi Carisma 1995 (1995 - 1998)