A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mitsubishi » ASX (2010)

ASX 1.6 Inform 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Urban cruiser Mitsubishi módra

Szöveges ítélet

2014-ben a diesel középkategóriás kombink leváltását terveztük. Sima, szívó benzines kombit szerettünk volna, az sem lett volna baj, ha kicsit kisebb. De sajnos a nekünk tetsző árkategóriában nem nagyon találtunk semmit. Egyszer csak kipróbáltuk a Mitsubishi ASX-et és rájöttünk, hogy nekünk ebben az árban verhetetlen ajánlat. Igaz nem kombi, de valójában nem is SUV. Fronthajtásos, kicsit magasabb kompaktnak nevezném. A helykínálata nekünk elegendő, a négy tagú családunk kényelmesen elfér benne. A csomagtere lehetne nagyobb, de okos pakolással egy nagyobb nyaralásra is elférünk benn. A motorja ugyan nyomatékszegény egy turbós motorhoz képest, de szerintem elegendő és cserébe halk és takarékos. Egyedül autópályán nö meg az étvágya, de szerintem ott sem vészes az a 7-7,5L/100 km-es átlagfogyasztás (megengedett sebességgel). Az alacsony vételár ennél a típusnál a puritán belsőben mutatkozik meg és a zajszűrésben. A belseje unalmas, klasszikusan japános. De én így szeretem. Minden kézre áll benn és nem kényes, nem tudják rongyosra lelakni a gyerekek. A zajok viszont különösen hátul nagyon beszűrődnek. A kerékjáratban mintha semmilyen zajcsillapítás nem lenne, szinte felerősödve bejön a minden gördülési zaj. Esőben már már szinte zavaróan. Ezen kívül a nagy, amúgy funkcionálisan tökéletes tükrök is fütyülnek kicsit a szélben. De ezek nekem nem zavaró dolgok, ugyanis az autó feladata nálunk a napi rutin lebonyolítása, gyerekek oviba, iskolába elszállítása, munkába járás, bevásárlás, stb. Ritkán megyünk olyan sebességgel, ahol ezek a jelenségek előjönnek és azért ott sem elviselhetetlen a mértékük.. Az év 365 napján megy, és ebből kb 300 nap egy 20 km-es körben csak. Erre a felhasználási területre messzemenőkig ideális.
Gyakran olvasok olyat, hogy a SUV teljesen értelmetlen dolog. Én azt gondolom, ez attól függ, ki mire használja. Szerintem kimondottam előny az ülésmagasság a ki és beszállásnál. Előny a gumiméret a városi, kicsit rosszabb utakhoz (215/65 R 16) és a magas oldalfalnak hála a padkázás sem azonnal a felni károsodását eredményezi. Magas építésnek hála parkolókban a szegélykőig lehet menni a kerékkel, nem lóg ki a járművünk hátul és nem szakad le az eleje kitolatásnál. Ezek szerintem nem elhanyagolható előnyök urbanizált környezetben.
Egyenlőre ennyit az első három évünkről (72.000km). Ha valami műszaki hiba merülne fel a jövőben, akkor majd frissítéssel is fogok jelentkezni, de egyenlőre jelét sem adja semmilyen elváltozásnak, fáradásnak.
Akiket a pontos fogyasztási adatok érdekelnek, azoknak itt egy precízen vezetett Spritmonitor napló: https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/635273.html

Hibalista

- Eddig semmi. Minden alkatrésze gyári és működik.

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2014
Kényelem (8) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 72000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? 6 kombi 2.0 diesel Következő autója? Prius
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mitsubishi ASX 2010 (2011)

További ítéletek (14 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)