A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mitsubishi » 3000gt (1992-1999)

3000gt VR-4 Twin Turbo 

Az ítélet értékelése
1,4(31 db)

A gyönyör ami figyelmet kap, és kér!!!

Szöveges ítélet

Először beszeljünk az enyémről, az extráiról, motorjáról.

Amerikai kiviteles, a kilométer óra kívül mph ben belül kmh ben jelzi a sebességet. Négy kerék kormányzás, négy kerék meghajtás, aktív aero, kipufogóhang állítás, futómű keménység állítás, 6CD táras-rádiós magnó-aux csatlakozóval rendelkező gyári hifi rendszer, tempomat, digitális automata klíma, elektromos ablakok és antenna, elektromos memóriás ülés, bőr belső, panoráma tetőablak(kézzel tekerős), gyári 17es chrome felnik, multikormány.

Motor

3000 V6, 32 szelep, twin turbo, ehhez nagyjából 300le és 400nm társul, kettő darab intercooler segítségével, 50-50 százalékos elosztásban a meghajtott első és hátsó tengely között. Manuális 5 sebességes váltó, megközelítőleg 1700kg. Tévhitek elosztása érdekében a Dodge Stelthek sosem erősebbek voltak csak más piacra készültek. Ez annyit takar hogy elvileg minden akkori japán belpiacos autónak be kellett férnie 280le alá, na most ez sok kavart okoz.
Ami japán belpiacos 280Le
Minden más 1993ig 300Le
Onnantól 320Le

Megjelenés

Aki látott már élőben tudja hogy olyan mint egy 90es évek beli Ferrari feltéve ha piros a színe. Amióta meg van bárhol, az ország bármely táján megjelenek vele fényképezőgépeket(telefonokat) kapnak elő, szemek, tátott szájak, csodálók, hangok, kérdések kìsérik a felbukkanását. A forma amit kapott sosem tud kimenni az igazi sport autókat szeretők szemében a divatból. Manapság nagyon kevés autó tudja ezt az én meglátásom szerint, főleg ebben a kategóriában. Nem utolsó hogy nem matchbox méretű mint a legtöbb mai sport autó.
4,6 méter hosszú, 1,84m széles, és 1,28m magas.

Utazás-beltér

Ez két személyes hiába van hátul ülés. Oda két kissebb csajszi befér vagy gyerek de ennyi. Elől viszont tökéletes hosszú távú utazásra, kocsikázásra, vagy a teljesítmény miatt akár egy rövid élmény körútra. A csomagtartója tágas a sport autókhoz mérten, a műszerfalon minden könnyen elérhető, és ami van az a sofőr felé van fordítva, hisz az anyós minek szólna bele bármibe nem?
A váltó fokozatai elég hosszúak, 3 asban 200km\h tud, óra szerint 260at mentem vele úgy éreztem tudna többet is, de nem bántottam tovább. A vezetése nem egyszerű hiába könnyű. Sofőrt, erőt és férfit kíván aki megragadja, ismeri, és tudja mit akar. Bárki aki vezette egy teljesen más élményként számolt be róla mint bármely autóról amit vezetett, és ez nem a teljesítmény ha nem az érzés miatt volt amit közvetít. A kemény futómű roszabb utakon érezhető, a menetszél zaj 120 felett jön de nem zavaró.
A fogyasztás a legnagyobb kérdés? Szerintem a korát és teljesítményét nézve 12-15 literes városi vegyes fogyasztás nem egetverő! Levittem 10re is hosszú úton, de elértem a 20-25 -öt is ha akartam.

Mindenkinek fel kell tennie magának a kérdést hogy miért szeretne egy ilyen autót, mit akar vele kezdeni? Nekem hétvégi autózás néha adrenalin töltet kiszolgálásra szolgál.

Ha ilyet szeretnél foglalkozz vele, készülj fel váratlan dolgokra hisz az autó nem tegnap készült, ne csak padlón járj vele, gondoskodj róla, szeresd és légy hozzá türelmes. Etesd minőségi benzinnel, és ne vidd el mindenfelé vidéki szerelőhöz aki na majd én tudom alapon megcsinálja. A 90es évek egyik olyan japán autójáról beszélünk amibe olyan extrák kerültek amik a mai autók felében nincsenek benne, kategóriától függetlenül. Ezt nem fogja neked a szomszéd traktoros vagy (BMW szerelő "jajj istenem bmw"...) megszerelni. Ha igényes és szép autót szeretnél legyél vele te is igényes, amit visszakapsz tőle az meg fogja érni. Ha van kérdés írjatok.

ricsksc@vipmail.hu

Hibalista

- Kuplung csere 20 ezer kilométerenként
- Egyszer szinkrongyűrűztettem a váltót
- Féktárcsa garnitúra csere egyszer a 13 év alatt
- Három garnitúra gumi.
- Sajnos ejteni kellett egy motor generált nagyjából 2 év elteltével. Egy alkalommal elhoztam motor beállítás után az akkor adott szerelőtől, új olaj stb amit 3nap alatt csontra megevett én meg hajtottam az autót... a többit ki lehet találni. Azóta a motornak semmi baja sincs!
- Évente cserélem az olajat és a hozzá tartozó kötelezőket!
- Az első aktív Aerom, a tempomatom és a kipufogó hang állítás(sport-tour) sosem volt jó
- Ami "elromlott" az állítható futómű de ennek az az oka hogy ültető rugókat kapott.
- Egyszer a digit klíma digit panelja romlott
- Egyszer a vezető oldali elektromos ablak szerkezet
- Végezetül az elektromos antenna be és kihúzó drótjának csigája adta meg magát.

Ide hordtam szervizbe

Magán szerelő! Szervízet nem pénzelek szar munkáért, egyéb iránt meg szinte senki sem ért hozzá, legtöbbször csak találgatnak.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 1993
Kényelem (8) Használati időtartam 13 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 120000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 40000
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 12 l
Előző autója? Nem volt Következő autója? Két típus ami a külsőleg megüti számomra a mércét, GTR 35, C6 Z06!
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.0/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mitsubishi 3000gt 1992

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)