A gyönyör 4 keréken
Nem sok szebb, kedvesebb autót ismerek nála. Mind külseje, mind sok szemet gyönyörködtető belső megoldása elvarázsolt. Bárki is ült be mellém, mindenki szerette. A nagy üvegtető szinte félkabrióvá alakítja, csak javasolni tudom ezen extra megrendelését. 2 személy részére kifejezetten jó helykínálatot biztosít. Hátulra néhány km-nél hosszabb útra már a legádázabb ellenségem sem ültetném. A csomagtartóról érdemben nem lehet beszélni. Az összeszerelési minőség kifejezetten magas színvonalú.
A futómű elképesztő, segítségével gyakorlatilag közúton használható egy gokart. A kormányzás rendkívül direkt, a legkisebb mozdulatra is élénken reagál. A kasztni dülöngélését, bólogatását felejtsd el, itt ilyenben nem lesz részed. Óriási élvezet kanyargós úton vezetni, az ember szája ilyenkor fültől fülig mosolyog. :-)
Az élvezetért cserébe el kell tudni viselni a rossz minőségű úton a rázást, de még mindig óriási komfortkülönbség van a Cooper S-hez képest, szerintem az egyszerűen Budapesten nem használható.
A motor jól pörög, kis benzineshez képest egész szép a hangja, egy átlagos 2 literes benzines autót könnyedén maga mögé utasít. Ha az út kanyarog, akkor értő kezekben nála nagyságrendekkel erősebbeket is lepipál.
Jellemző, hogy én nem különösebben szoktam komoly érzelmeket táplálni autóim iránt, de ezt a kis dögöt tényleg nagyon szeretem! :-)
- Elektronikus problémák: hibás defektvisszajelzés, a gyújtás leállítása és a kocsi bezárása után is világító féklámpák, csomagtartó ajtaja mosás után gyakran nem záródik.
- Váltó: az 1-es és a tolatás fokozatok néha reccsenéssel, néha csak dupla kuplunggal kapcsolhatók.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Picasso | Következő autója? | Egyelőre nem gondolkozom rajta |