A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mercedes-Benz » Vaneo (2002)

Vaneo 1,7CDI 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Halottaskocsi

Szöveges ítélet

Kb. egy éve vettem egy magánembertől Ócsáról. Fekete és az előző tulaj fóliáztatta, ezért a cím is. Előtte megnéztem párat, de mind kereskedésben állt, világítottak a különböző visszajelző fények, mint a karácsonyfa. Nem volt meggyőző egyik sem. Aztán megláttam ezt. Igazából a tulaj korrekt volt, megmutatott mindent. A kuplungot mondjuk nem említette, de én sem vettem észre csak később egy előzéskor tűnt fel, hogy kicsit csúszik. Ez az én birkaságom volt, bár cserekor nem tűnt agyonkopottnak a tárcsa, mindegy. Ezen kívül még a szokásosnak mondható görgősor és vízpumpa lett cserélve meg a kopó alkatrészek közül féktárcsák+betétek.
A legidegesítőbb bajom a zárral volt. A vezetőajtó és a tankajtó zárszerkezete ment tönkre. Ez már nem a vákuumos rendszer, sajnos. Szétszedtem, javíthatatlan (tele van mikrokapcsolókkal és kis modell motor működteti speciális hosszúságú tengellyel és rápréselt fogaskerékkel...), újakat kellett rendelnem 70e-ért! Vehettem volna az e-bay-ről is, de ki garantálja a bontott alkatrész jóságát... Nem volt kellemes, hogy nem tudtam bezárni a kocsit...

Amúgy hibátlan a verda. 10e-ként olajcsere, fogyasztása 6,2 körül szór, bármit teszek vele. Nem száguldozok, így e fölé még nem tudtam vinni. Megvan hozzá a szervizkönyv is, szépen irkálom bele a javításokat (ilyenekkel már nem szoktak márkaszervizbe járni:)).

A legjobban azt szeretem benne, hogy még nem tudtam olyan cuccot venni, ami nem fért bele (nappali szekrénysor kompletten, 12 zsák száraz beton). Ez csak az ötszemélyes verzió és benne van a kihúzható csomagtér tálca is, nagyon praktikus és egyedi! Modellvasutazom is, az egész terepasztal belefér mindenestül. Persze elemekre szedve.
Széltében lehetne kicsit tágasabb, mert az ülései inkább hölgyeknek valók.

A legnagyobb hátránya a típusnak, hogy ha a motoron bármi komolyabbat kell csinálni az vagy a motor kieresztésével vagy komoly szentségeléssel jár! Eddig a kuplungcserét is meg a vízpumpa cserét is meg tudták csinálni a szakemberek kiengedés nélkül, de nem volt kis szívás egyik sem. Mindkettőt végignéztem :)

Mindent egybevetve szeretem, nagyon jó a kétoldali tolóajtó (főleg gyerekkel) és unikum, valamint elegáns is egyben a két hátsó pillangóablak motoros nyitása-zárása.

Mostanában jelent meg az utódjának szánt modell Citan néven, de az már egy Renault Kangoo csillaggal az orrán. A bele is nagyon spártai, nem mercedeses, sajnos.
Így nem tudom mi lesz az utódlásával, de most jó, így még marad egy ideig.

Hibalista

- Kuplung csere (tárcsa+hidraulikus kinyomó csapágy), vízpumpa, ékszíj görgősor+szíj, zárszerkezet a vezető oldalon, illetve a tankajtónál, 4db féktárcsa, betétek

Ide hordtam szervizbe

Kuzma István, MonorTeljesen korrekt, ért a technikához és kellően felszerelt a műhely a szakszerű javításokhoz.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Kényelem (8) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 129000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 25000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Mercedes-Benz E230 (W210) Következő autója? Nem tudom, majd kiderül
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mercedes-Benz Vaneo 2002

További ítéletek (11 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)