A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mercedes-Benz » Vaneo (2002)

Vaneo 1.7cdi 

Az ítélet értékelése
5,0(5 db)

Az apartmanozó családfő esete a Vaneoval

Szöveges ítélet

Ott kezdem, hogy a Népitélet az autóvásárlás bibliája. Mindenki hozzá tudja tenni a magáét, és lehet belőle meríteni is bőven. Ebből kiindulva szeretnék valamit visszaadni azoknak, akik már itt írtak másokat segítve a döntésükben, és esetleg újabb autó vásárlásán törve a fejüket örömmel vennék naguk is a hasznos tapasztalatokat.
Na én hülye voltam.
A vásárlásnál kritérium volt, hogy dízel legyen, 7 személyes, lehetőleg tolóajtós, normális fogyasztással, és német gyártmány. Vágyaim netovábbja volt már régóta, hogy legyen egyszer nekem is Mercim. Mert nem divat lopni úgy mint a bömcsiket, audikat, mert ez volt apáink, nagyapáink álma is, és a család bővülése is indokolt egy komolyabb járgányt. Miután családunk apartmanokkal foglalkozik és gyakorta kell kiugrani a turistákkal, azok böröndjeivel a reptérre, így kiemelten fontos szempont lett még a megfelelő számú ülések ki- és beszerelése sec-pec alatt. Így került képbe a Vaneo. Ez a kép aztán kezdett kifakulni, mint valami rossz polaroid felvétel.
Elkövettem azt a hibát, hogy az itéletekből csak a jót vettem ki, és legyintettem, amikor rossz tapasztalatokat olvastam. Ha valaki ilyen lenne, az nézze a Minimaxot inkább, ott vannak mesék, itt a valóság.
TERPESZTÉS: egy nőtól szívesen vesszük, de egy Mercitől nem! Itt olvastam, hogy Németországban a hátsó tengelynél tapasztalt "terpesztések" miatt voltak visszahívások. Itt Magyarországon (utólag keresve sem) nem találtam ilyet. Így 6 fővel, Olaszországból hazafelemenet a horvát autópályán elszállt az egyik hátsó, majd Zalaegerszegnél a másik hátsó gumi. Félrekoptak. Ilyenkor a defekttömítő sem segít. A pici fiam ekkor volt fél éves - hát nem kívánom senkinek.
VÁLTÓ: annyi rosszat olvastam az automatákról, így én 5 sebességes manuálisat választottam. Mindhiába. Kétszer hagyott az út szélén. Elsőre valami határoló ment tönkre, a bontóból 5000.-ért beszereztem, másodjára 4. sebességben maradt.
CD lejátszó: lemez bent maradt, elvíttem egy hiradástechnikai szerelőhöz megjavítattni, aztán eladtam, vettem bele inkább 2 din-es DVD-et, imádta a kölök, no meg a külföldi vendégeim. Itt megjegyezném, hogy ebbe a típusba be lehet szerelni 2din fejegységet, sajna sok márkába már nem.
ÜLÉSFŰTÉS: mint a népmesékben, hol volt hol nem volt. leginkább az bosszantott, hogy a vezetőülésben ment tönkre.
VÍZPUMPA: elkezdett kerregni, szóval gyorsan cseréltük.
FÉK: berohadt. Hegesztővel kellett melegíteni, hogy szét tudjuk szedni.
És a fenti dolgokat egy szervizkönyves, szép állapotú 8-9 éves autótól nem szép dolog produkálni.

Azért írjunk jót is: a motor elég erős volt, és hozzá normális fogyasztás párosult. Max 8l városban. Ezt gyakran 6 fővel, böröndökkel kell elképzelni. Miután magasan ül benne az ember, jól rálát a forgalomra. A karosszériában van anyag, ám a kerékíveken már elkezdett "karfiolosodni" - 10 éves merciken sajna ez típusbetegségnek számít. A tolóajtó imádni való, nem ütöd le sem a magad, sem más kocsiját. Néhány pillanat alatt ki lehet venni a hátsó ülés bármelyikét. Mi ide tettük be a Stokke - kicsinek nem mondható - babakocsiját. Az üléseket le lehet hajtani, így ha az Ikeába be kellett rongyolnom egy ágyért, mert valamelyik fapados vendég tönkrevágta az ágyat, akkor délutánra a következő vendég már új ágyikóban dőlhetett le. Szinte minden ágyméret belefért.

Hibalista

- váltó 2x - dupla defekt - CD lejátszó - ülésfűtés - vízpumpa - fék - aksicsere

Ide hordtam szervizbe

Kronome autójavító műhely, Budapest XX. Zalán u. Megfizethetó, lelkiismeretes. Korábban Fiat Stilóval, most A Mercedes-szel, és Smart Fourrorral is odajárunk.

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Mercedes Bontó, Szigetszentmiklós-Csepel Mo leágazás. Nagyon korrekt. Ezért is vettünk újabb A Mercedest.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Kényelem (8) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 204248
Megbízhatóság (1) Vezetett km 37000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Puma 1.4 Következő autója? A 180cdi
Ennyire szerette (1) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (4.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mercedes-Benz Vaneo 2002

További ítéletek (11 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)