Autók » Mercedes-Benz » V (1996-2004)

V 110D

Kész meglepetés! ... ez KOMOLY!

Dinamikus menetteljesítményekkel rendelkező, jó kanyarstabilitású autó, kitűnő fékekkel, precíz váltóval, kényelmes és jól pozicionálható vezetőüléssel, és jól kihasználható raktérrel.
Talán tetszetős külseje és kitűnő menet tulajdonságainak köszönhető, hogy városi közlekedésben nem okoznak problémát a sáv változtatások, előbbre jutások.
Az alábbiakban felsorolásra kerülő hibák és bosszúságok ellenére én nem bántam meg teljesen ,hogy ezt az autót választottam a munkámhoz, már a szívemhez nőtt és különben is már 16000 km-t tettünk úgy meg együtt, hogy minden oké volt.
Lehet, hogy holnap .............. történik valami?...

- 2x sebváltóbovden szorulása 80000km-nél, 108000km-nél. Se előre se hátra csak autómentő tudta elszállítani kb.:50000 Ft./ alkalom.
- Turbófeltöltő tengelytörése 112000km-nél. Egy vagyon 290000 Ft lett volna a szervízben + munkadíj, de kaptam egy jó infót, hogy ugyanezt a GYÁRI alkatrészt a Volvo 128000 Ft-ért beszerzi, így is történt, + a beszerelési költség kb 95000Ft volt a Mercedes szervízben /a kocsi már ott volt lerakva/.
- Hengerfejtömítés elszállt 118000 km-nél, 210000 Ft. munkadíjjal, utánna kb: 2 hét múlva folyt az új tömítés mellől a hűtővíz, kiderült, hogy az egyik szervízman valamit nem kalapált be eléggé a helyére, szétbonani nem voltak hajlandók, mondták,hogy vegyek bele tömítőfolyadékot, az majd megszünteti a szivárgást. Az autóra már rég szükségem volt a munkámhoz, ezért mást nem tudtam tenni.
- 120000 km-nél szétszakadt a kuplungtárcsa, nem hittem a szememnek, amikor a szervízben megmutatták. Az összetartó patentek anyaghibájából szakadt ketté, a tárcsa felülete tökéletes, szinte újszerű volt. Még kisebb égésnyom sem volt rajta!
- 2x szélvédőcsere 96000 Ft/ akció munkadíjjal - állítólag ez egy olyan autó,aminél a kavicsfelverődés csak repedést tud egyből okozni, amit javítani már nincs értelme, ezt tapasztaltam. A következő szélvédőcserém számláját a győri önkormányzatnak fogom továbbítani, mert hihetetlen, mennyire kőzuzalékos a város útburkolata /ezt az autót általában csak Győrben használom/.
- Kisebb hibák:
- irányjelzés közben magától kikapcsolódó ködlámpa. / kapcsolócsere 55000 Ft/
- izzítógyertya 74000km alatt 6-szor.
- Oldalsó tolóajtó mechanika nem müködik félévente.
- Riasztó 0 fokcelsius alatt véletlenszerűen állandó rendszerességgel általában hajnalban bekapcsol.
- Azt hiszem Én már legalább "két" VITO-t vettem.

Győri Autóközpont Tompa u.

A környékemen nincs minden bokorban szervíz, főleg ha állandóan itt rohad le alattam.

Fenntartási költség (2) Évjárat 1998
Előző autója? Renault Rapid 1.1 Következő autója? talán Toyota