A csillag szégyene
Azért vettem a széria végér?l, mivel abban bíztam, hogy addigra csak kijavítják rajta, amiért oly sokan szidták. Tévedtem.
Katasztrofális összeszerelési min?ség. Rengeteg tervezési, konstrukciós hiba. Utóbbira csak néhány példa: a nyilászárók átmen? kábelezése ki és belép? pontja szemben van. Ezért a kábelköteg nem csavarodik, mint pl. a japán autókban, hanem törik. Ezért a csere, a kh. be van építve a kocsiba. Csak id? kérdése mikor következik be. A légrugó egyszer?en nem bír sokáig jól m?ködni. Pedig a nem légrugós verziójú modellek meg ráznak, mint a teherautó. Eddig (3 év alatt) ráköltöttem csak a légrugó javítására a teljes extra felárat mégegyszer. (300 e FT) pedig a kocsin 2 év garancia volt és ezalatt is javitották a légrugót ingyen. A szervízben a boardcomputer kiolvasása is pénzbe kerül, de mivel minden szervízbeálláskor a légrugó hibjelzést ad, ez automata számlázandó tétel. A fényzóróbúrák üvegb?l vannak. Mivel elég nagy méret?ek, be van építve a rendszeres csere a kavicsfelver?dés miatt. Pedig nem járok rossz utakon. Egy üveg 13 e Ft+áfa. A kocsiban ujkora óta nyiszorognak a bels? elemek, ajtók, kárpit. Ujrakárpitozás is csak id?leges megoldást hozott. Az automata váltó ujkorában sem volt jó. 1,5 évig haldoklott, mire karácsonykor útközben végleg megadta magát. Addig a szervíz nem találta a hibát. Akkor eljöhettek érte ügyeletben.
Nagy hidegben (Magyarország -15 fok) várni kell a motor elindulása után mert a váltót nem engedi az elektronika kapcsolni legalább 1 percig. Nem mondok konkurrens márkát, de ilyet még sehol nem tapasztaltam. Fárasztó vele. Ez a 3. Mercedesem. W124 és W210 után soha többet. Az els? szuper volt és utána egyre rosszabb. Nem adok több esélyt a márkának.
- Automata sebességváltó
- Fékek
- Ajtózárak
- Légrugózás (többet rossz mint jó)
Autó Péter KFT Zalaegerszeg
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2002 |