Autók » Mercedes-Benz » Sprinter (1995-2007)

Sprinter 316 cdi

TORO. a világ utazó

Nagy dilemma közepette esett a választás a Sprinterre, a konkurens furgonoknál majd 1,5 millióval többe került,de az idő igazolta a helyes döntést.Aki hosszú távon gondolkodik annak mindenképp jó választás a merci,ezt a közel 1 MILLIÓ megtett km is alátámasztja.Nagyon sok jó emlék fűződik az autóhoz ugyanis bejártuk egész európát A-tól Z-ig.Még mindíg nyugott szívvel indítom utnak,mert tudom hogy hiba nélkül tér haza.A kopó alkatrészeken kívül szinte minden eredeti az autón.Ez az öthengeres motor elnyűhetetlen, ha csak nem valami 2 ballábas szadista pilóta kezei közé kerül. 110 es tempónál még mindíg beéri 8-9 liter üzemanyaggal,és az ereje is megmaradt 80%-ban.
Ami negatívumot tudok írni az az erősen korrodálódó kaszni,ami a spanyol gyártásnak köszönhető.Természetesen garanciába nem tudtak segíteni....azt mondták,hogy a szállítás során ,a vonat fékezésekor fellépő szikrák égnek bele a felületbe és ezek a kis pontok rozsdásodnak.......ha ha.......asszem hülyének néztek...........Elvileg polírozással kijön,de ők nem akartak polírozni.
Sokan mondták hogy a hátsókerék hajtás télen majd szívás lesz....Én soha nem akadtam el...csak tudni kell hogy hova pakolja a súlyt az ember...és a hólánc is jól jöhet.Egyszóval szerintem ez az egyik legjobb..hanem a kegjobb furgon a piacon.Ezzel a tipussal még 10 év múlva is találkozunk az utakon ....főleg a nagybani piac felé vezető úton:-).
Van új sprinterem is ....nagyobb is ,kényelmesebb is,de már most több baj volt vele mint a TORO-val,pedig még "csak" 300000km van benne.
Egyszóval mindenkinek merem ajánlani a 316-ost,és ne tartson vissza senkit a vásárlástól a sok kilóméter....ennek az autónak az nem számít!

- vizes üzemanyag miatt komplett befecskendező sor csere.(ukrajnába ne tankoljatok ha nem muszáj).Lendkerék csere kb.500000 km-nél.kinyomócsapágy csere 400000 km-nél.

Silverstar Veszprém.Minden szempontból jó a szervíz!!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója? Csak SPRINTER