Autók » Mercedes-Benz » Sprinter (1995-2007)

Sprinter 213 CDi

Pepe az Öszvér

Imádtam ezt az autót! Előtte egy Iveco Dailyt használtam, de az ehhez képes valami borzalom volt.
A Sprinter kényelmes, praktikus, erős, nyomatékos, fogyasztása kitűnő és nem füstölt soha, amit előtte teherautónál még nem láttam (lásd. Iveco, mint a szénerőmű egy visszakapcsoláskor). A fékek és az útfekvése még túlterhelten is kitűnő volt, bár nem szerettem így járni vele és más se tegye, ha teheti vegyen az árunak megfelelő méretű teherautót(!). Folyamatosan úton volt az ország egész területén, úton soha nem hagyott cserbe, legalábbis úgy nem, hogy ne jöttem volna haza vele, de itthon már akadtak vele gondok és ez sajnos kicsit befeketítette kapcsolatom a Sprinteremmel.

- 120000 km: Kuplungszerkezeti törés
- 200000 km: Motorvezérlő elektronika meghibásodás, amire 2 hónap kellett és 300000 forint mire rájött a SZAKSZERVÍZ(!!!)... EzUtán tökéletesen csődötmondtak a javításnál és majdnem tönkrement ebbe a cégem. A végösszeg az új elektronikával a szállításokkal és 5 különböző(!!!) szervíz munkájával (még mobiltelefon szervízbe is küldött a hivatalos Mercedes) kb 500000-600000 Ft.
- 260000 km: Hengerfejes lett az autó pedig rendszeresen szervizelve volt és nem volt kínozva... Állítólag a Mercedesek elmennek 7-800000 km-t is gond nélkül, hát ez nem ment el.
- ~200000 km: Váltókar anyaghiba és törés (A Mercedes szakszervíz egy 200-as csavarral akarta orvosolni a hibát, hogy azt rakják a kar helyére... ez normális dolog? Főleg h. elkértek érte 5000 Forintot?)
- +Többször hibásodott a fűtés kapcsolója.
- Minden hiba és gond ellenére meg voltam elégedve Sprinteremmel és sajnáltam amikor egy új Sprinterre cseréltem 2007 Májusba, amivel viszont 100%-ba meg vagyok elégedve eddig (65000 kilóméter).
- Több ismerőstől hallottam akik szintén kisáruszállítóval járnak, hogy még a sok hiba ellenére sem jártam rosszul a géppel, mivel egyes francia és olasz gyártók furgonjai sorra több és több hibát produkálnak.

Győr Mercedes-Benz Kereskedés és Szakszervíz.

Komárom, Deák és Pulai (ha nem volt komolyabb gond amit csak a márkaszervíz tudott orvosolni ide hordtam).

Fenntartási költség (4) Évjárat 2002
Megbízhatóság (5) Vezetett km 220000
Előző autója? Daily Következő autója? Az új Sprinter (Remélem az megbízhatóbb lesz)
Verdikt (5.6/10)

Mercedes-Benz Sprinter 1995