Autók » Mercedes-Benz » Slk (1996-2004)

Slk 230 Kompressor

A kompresszor ereje

Az autót Németországban vettem 5 évesen, 50.000 km.-rel sérülésmentesen egy fiatal hölgytől. Türkizzöld színű, fekete bőrbelsővel, az akkori teljes felszereltséggel. Sokat keresgéltem, mert itthon úgy tünt csak ezüst és fekete színű SLK létezik. A kompresszoros motor 193 LE-s, 1500-5500 fordulatig egyenletesen és intenzíven húz, kevés váltással vezethető és nagyon jók a váltó áttételei (90-nél 2000-et forog 5.-ben) Fogyasztás városban 10L, országúton autópályán 7-8L, nekem 8.5L az átlag. Hatótávolság 550-600 km, ami kifejezetten jó érték. Gyosulás 7 mp. körül, saját órája szerint 240 a végsebessége. Ezek nem fergeteges adatok, de azért nem kell szégyenkezni egy-egy piros lámpás gyorsulásnál sem. A belső tér műanyag elemei a márkához méltatlanul egyszerűek, már-már igénytelenek, de legalább nem zörögnek, mert meglepően jó a toziós merevség. A tetőmechanika hibátlanul végzi a dolgát, zárt tetővel a szél és menetzaj minimális, nyitott tetővel - szélfogó hálóval - 160-ig használható.A futómű jó kompromisszum a sportos útfekvés és a komfortos rugózás között.Télen - téli gumikkal a széria kipörgésgátlónak köszönhetően - ha korlátozottan is de használható. A fék jól adagolható, hatásos és tartós - fékbetét csere 45.000, féktárcsa csere 60.000 km. után! - a kézifék szerencsére "rendes" helyen és nem pedálos. A sebességváltó a C osztályból ismert egység, hát igen nem valami sportos és gyors, de pontos és jól kapcsolható. A világítás, ablaktörlő, kezelőszervek a márkától megszokott minőségben működnek. Az űlések nagyon jól formázottak, elég nagyok, bár a belső tér kialakítása miatt kb. 180 cm-es testmagasságig kényelmesek. Az utastérben tárolóhelyből nincs hiány, de csak az igen kis méretű kesztyütartó zárható, ami egy nyitott autónál hátrány. A csomagtaró zárt tető esetén több mint 300 literes, bár lépcsőzetes kialakítása miatt nehezen pakolható, nyitott tetővel szűk 200 literes, ami a gyakorlatban egy nagy spottáskányi helyet jelent.Pótkerék nincs, a deffektjavító készlet az itthoni utak állapotát figyelembe véve csak szükségmegoldás. Az autót még a mai napig is - elsősorban élénk színe miatt - megnézik, lapos és agresszív megjelenése miatt az "előzési presztizse" nagyon jó és egyáltalán nem érzem hogy ciki lenne egy ilyen "csajos autóval" járni.

- Légtömegmérő, szellözőventilátor kapcsoló, tolatólámpakapcsoló, helyzetjelző izzók állandóan kiégnek, első ködfényszórók fogyó eszközök (nagyon mélyre húzott lökhárító miatt állandóan kavicssérültek, repedtek)

Márkafüggetlen ismerős szervíz és én. A Mercedes is csak egy autó, nem kell túldimenzionálni, mivel egyszerüen javítható.

Ha muszáj Kárpát utca. TRAGÉDIA!!! No comment.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Előző autója? E280 Elegance Következő autója? Mercedes, remélem egy G