A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mercedes-Benz » Sl (1971-1989)

Sl 450 SL 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Bobby Merci

Szöveges ítélet

Imádom a régi autókat. Végre úgy adódott , hogy megvalósíthattam egy álmomat. Régi legyen, V8 , cabrió és stílusos , -ezek voltak az elképzeléseim. Valamint, hogy használható legyen , nem mutogatni való műkincs. Ahogy szokott lenni, szinte véletlenül találtam rá, először nem is ezt néztem ki, stb. amikor feltűnt a Hahun és pont arra jártam , tőlem 240 km-re, gondoltam megnézem. Egy hagyatékból származott , 10 éve jött Kaliforniából , 75.000 mérfölddel, jó állapotban. V8 , 4500 cm3 , 190 LE . Plusz hard top tető, légkondi, tempomat, központi pneumatikus zár 1978-ban ! Sztereo Becker rádiósmagnó, motoros antenna. Az előző tulaj behozatta konténerben , felújította pár év alatt, OT rendszámot kapott és ekkor elhunyt szegény...Nem ismertem , de nagyon sajnálom, ez szemétség volt a sorstól. Az autó ezután 5 évig -az OT lejártáig csak állt a garázsban, mikor az örökösök végül eladták- nekem. Szerelem volt első látásra, bár miután elkezdtem használni , újra OT-éztetni elkezdtem találni minden apróságot. amin szépíteni , javítani lehetett ill. lehetne. Napellenző, kesztyűtartófedél, "párszáz" eurós apróságok, de a lényeg, hogy a kaszni nagyon rendben volt.Na de a fekete leves a hírhedt K-Jetronic rendszer volt. Gyanítom az előző tulaj azt is rendbe tehette de mint kiderült az öt év állás a rendszer halála. Elkezdtem szerelőt keresni. Vidéki kisvárosban ez esélytelen volt egy várossal odébb egy magát Mercispecialistának kikiáltott szerelő 5 hónapig próbálkozott vele, majd szerencsére Esztergomban ráakadtunk valakire, aki 2 hét (!) alatt rendbetette . Teljesen szétszedte az adagoló és levegőrendszert , felújította, azóta télen-nyáron pöccre indul. Úgy tudom ez a K-Jet egy bonyolult rendszer , de ha meg van csinálva akkor megbízható . Én is így tapasztalom.
Ha beleülök valóban Dallas hangulatot áraszt ( ugye Bobby Ewing hajtott ilyent a Dallasban), tiszta 70-es évek elegancia, nem szaggatja fel a betont , de nagyon nyomatékos , a három sebességet szépen váltogatja és szörcsöli a 20 litert százon... de minden cseppje megéri! Vezetni egy új autó után fura , a kormány lassan reagál, ha odalépek olyan mint egy hajó, megemeli az elejét és feldübörög a német V8 , ami persze nem olyan gurgulázos mint az amcsi, jóval visszafogottabb .Az európai verzió 230 LE , ez az amerikai szabályok miatt csak 190. Nem hajtom , állítólag megy 210-et én 140-ig próbáltam de egyszerűen sajnáltam tovább tolni, már hangos volt, de érezhetően ment volna még. 100 körül cruzolni vele , vagy az alatt az az igazi. Amit még szeretek , hogy mindenki pozitívan reagál ha látja . Motorosoktól a kamionosokig. Feltartott hüvelykujjak , elsőbbségadás , autópályán szándékosan körbeautóznak, leszólítanak, stb.
Hibalista. Én a K-Jet-en kívül csak csinosítottam, ja volt egy főtengely szimering az elején, sztem ez is az állástól. Légkondi nem jó , mivel automata (vagy olyasmi) , bonyolult, szerelőt kell erre is keresni. Mondjuk hiányát nem érzem , cabrióba nem kell. Központi zár ugyanez. Apróságok , kütyük amiken látszik a kor , de lehet hogy az nem is baj. Mint írtam nem nézegetni akarom hanem használni.

Hibalista

- K-Jetronic rendszer.

Ide hordtam szervizbe

Esztergom , K-Jet szakértő

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1978
Kényelem (10) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 78000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 4000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 20 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (10.0/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mercedes-Benz Sl 1971

További ítéletek (1 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)