Stilusos, elegáns, vad, sportos, amit akarunk
A titka hogy jó és megbízható legyen az autó, vásárlásnál meg kell nézni alaposan. Ha nem értesz hozzá,akkor vigyél magaddal hozzáértő szerelőt, akinek már volt, vagy van ilyen S400CDI mercije. Fontos, hogy az elektromos kábelek egy sérülés kijavítása után becsületesen átlegyenek nézve, ha volt töröt az autó. A 4000-es V8 motor 250le 560nm 2db turbóval, a benzines 4200-as a8-nak, kapaszkodnia kell a merci mellet. Kb 160-ig meg lép a merci.
Egy kis titok!,hogy mehbízható legyen a s400cdi.
Szereti a ha az összes gömb csuklócska le van zsírozva.
Minden 10000km-nél olaj csere, mivel ez is csak egy dízel.
Szerintem váltó olaj csere javasolt 50000km-ként, szürővel együtt,ez a tapasztalat.
Hiába ilyen halkan ketyeg a motorja, télen be kell melegíteni.
Ha hajszólja az ember, a turbók miatt várni kell a leállítással.
Szerintem kerüljük a sportos vezetést állandóan vele, nem arra találták ki, igaz az erő megvan benne.
A váltó kapcsolásánál(R-ből D-be)vagy fordítva, várjun egy kicsit had rakja be a sebességet,mert a váltója nem a leggyorsabb, utána adjunk gázt.Így nem nyírjuk ki a vátót idő előtt.
Nem szereti a lemerült akkumlátort, telerakja magát hiba üzenetekkel. Érdemes az akkumlátort hetente télen feltőlteni, vagy menni az autóval. A hiba üzeneteket ki kell géppel törőlni,mert zavarhatja az elektromos rendszer müködését.
Az esőszenzor miatt az ablaknak szír mentesnek kell lennie.
Dióhéjban ennyi.
Rosszat nem tudok irni róla,mert még nem volt vele semmi. Nem is lessz,ha be tartjuk a játékszabályokat. Ésszel az erővel!
Én ugy gondolom, hogy a mercedes s400cdi-vel megalkotta azt a motort,hogy ha hajtani akarjuk akkor van benne erő és nyomaték,de ehhez nem társul kiugró benzin fogyasztás. végsebesség 252km/h fogyasztás város: 9liter télen a vebasto miatt 10-11 liter, országút 90-100km/h 5.8liter autópálya 130km/h 7.3liter. 200km/h 8.5 liter.
Nehéz lábuaknak ezt a tipust nem ajánlom, inkább egy S500-as vagy S600-ast az hajtásra termet.
- - Amit érdemes meg említenem az a kilóméter óra világítás elkezdet víbrálni, de az javítható:60000ft. - Apróbb rozsda az ajtók alján a gumi csík alatt, időben le kell kezelni mielőtt még felrohad az ajtó oldalára. - Az alján egy két rozsda kezdemény, le kell kezelni. - A kőfelverődéseket, apróbb rozsdákat le kell javítani. - Eltőrt az olaj betöltö sapka leszedésnél.
Saját magam javítom.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2001 |