Autók » Mercedes-Benz » S (1998)

S W220 S320 CDI

Igazi családtag, doromboló olajkályha

Nem egy olcsó vas, de az alkatrész árai valami okból kifolyólag elmaradnak a drága luxusautó-drága alkatrész asszociációtól. Nem drága, de sok és gyakran kell :) Ez nem az autó hibája, hanem a jó kis magyar utaké... A futóműre nagyon oda kell figyelni, mert egy elhanyagolt kis hiba sok, és drága másikat okoz.

12-13 éves a picikém, az ereje a régi, a szépsége is :) Szereti, ha a legjobb olajat kapja, de meg is hálálja. Az automata váltót sem szabad elhanyagolni, ha tiszta benne az olaj, akár 1 milliót is elfut, egy kis gondoskodással. A "sor-hat" motor egyszerű minta a faék, nincs túlbonyolítva az adagolója sem. A kor előrehaladtával egy-két vezeték, ami fokozott rezgésnek van kitéve, meg-meg adja magát, de többségük javítható.

Az utazási kényelme? Kifogástalan! Munkámból adódóan egész Európában használom, mindig hazahozott, és a szerelőm intése ellenére sem érzékeny az üzemanyag minőségére, habár már Macedóniában is jó az üzemanyag :)
1.2 millió km van benne,és meghazudtolja az új CLA-kat, B-s merciket. Nem hiszem, hogy leadnám annyira, hogy nekem olyan kelljen. :)
A teljesítménye több mint elegendő. Nem tudom, hány másodperc alatt hova gyorsul, de azt 250 km/h -ig nagyon :) ott egy kicsit elfogy :) Figyelni kell a helyes gumiabroncs nyomásra, és akkor a 2 tonnás autó nem eszi meg pikk-pakk a gumit. Mondjuk aki ilyen autót vesz, és annyit használja mint én, az ne számítson rá, hogy 2 évig használ egy-egy szezon gumit :) Nálam az évi 100 ezer km futás nyáron 70 ezer és télen 30 ezer km eloszlásban van. nincs vele gond télen sem, szuper a kipörgés (kitörés) gátlója. Ami nagyon jó benne, hogy ahogy változik az autó súlya, úgy változik a csillapítás is. Magyarán mondva, ha tele van a csomagtartó, és 4 felnőtt utazik vele, ugyanaz az az érzés, mintha egyedül mennék csomag nélkül.

Illik "háztájiban" tartani egy tényleg hozzáértő szerelőt, mert a Merci használ olyan megoldásokat, amelyeket más gyártó nem (futómű!!!).

Aki gondos gazdája az autónak, soha nem kell számítania arra, hogy taxival kell tovább mennie :)

- Klímakompresszor (400 ezer kilométerenként) az első még 400 ezer forint volt, az utolsó már csak 60 ezer :) - - Futómű (lengőkarok elöl-hátul, alsó-felső,)2-35000 Ft - - kihajtás szimering 150-200 ezer km-ként, 2-5000 Ft - - Féktárcsák 200 ezer kilométerenként csere - - Zenei fejegység kb 6-7 évet bírt, azóta a kínai multimédia van benne, hibátlan :) - - karosszéria rohadás: hátsó kerékjáratok, csomagtér ajtó alja - - légrugó felújítás 300 ezer kilométerenként 40-90 ezer Ft/db - - Intercooler 600 ezer km 40 ezer forint - - Vízcső, hűtő eddig egyszer, szerintem lassan ismét elöregszik 10-50 ezer forint - -

Bakai PistiMechanikai javítások, gyors, pontos, mindig időre, volt amit meg is vártamKöszi Pisti! :)

Széchenyi István Kecskemét Rendesen el van havazva, telefonon nem elérhető, időpontokat nem tartja, drága...Magas szakmai hozzáértés, komoly informatikai háttér, szuper elektromos autódiagnosztika.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2002
Megbízhatóság (5) Vezetett km 1200000