Vannak autók, vannak jó autók, és van a DAIMLER-BENZ!
Mit is mondhatnék újat? Autókkal kereskedem, volt már sok daimler-benzem, de ez mindig is a titkos szeretőm volt. Megvettem, használtam, és kivették a fenekem alól, szó szerint! Lang változat, gáz-benzin, sok-sok Franciaországi autóvásárló körút a haverokkal, és mint a duracell nyuszi, csak ment és ment és ment... Mikor megvettem, volt egy fura szokása, gáz üzemmel kanyarba leállt a motor. Automata váltóval elég jó móka volt, pláne a hirtelen megszűnő kormányszervó kőkemény küzdelemmé vált a kormánnyal. De a szerelő emelt a gáz mennyiségén és rögtön megszünt a gond.
Haverom BMW-je beadta a kulcsot, és semmi más hadra fogható technika nem volt, kénytelenek voltunk ezzel elindulni Galliába autót vásárolni. Persze egy út után ismerőseim követelték, hogy a lehető legtöbbször menjünk a bálnával. Hosszitott változat, tempomat, autómata váltó, pattogós német pályákon csak ringatóztunk, mindenkinek volt helye aluszkálni (4 személy).
Egy nap aztán megállitott egy ember és csak annyit kérdezett: MENNYI? Mondtam egy piszkosul nagy számot, hátha elszalad, ehelyett hozzott egy szerelőt, átnézték majd alkudni akart egy keveset. Mondtam, hogy felejtse el, nem igazán akarom eladni. Hozott egy másik szerelőt, az is átnézte, és leperkálta a "piszkosul nagy számot" kápé, a kezembe.
Most megint van egy kis megtakaritott pénzem (csak az asszony meg ne tudja) és újra vadászom a neten, keresem a következő nagy tepsimet, de csak vényóc, automata, és LANG!!! Mellesleg most 3 autó van a családba, de kit érdekel. Nekem kell egy 126-os és azzal fognak eltemetni. Vagy megint jön egy piszkos nagy szám???
- Égő csere.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1987 |