Autók » Mercedes-Benz » S (1979-1991)

S 300SE

Elegáns, megbízható, szerethető

Egy dög unalmas autó!

Egy cégvezetőtől direkt sikerült megvennem, miután a cégben amortizálták. Eredeti szervízkönyv és számlamásolatok , valamint az autó állapota hihetővé tették az elmondottakat.

Kevés extra volt benne, elektromos toló-billenő tető, sötétített, hővédő üvegek körben, bordcomuter ( fogyasztás, pillanatnyi fogyasztás, átlagsebesség, külső-belső hőmérő, stb.... ) tempomat.

Az autóhoz kaptam négy lemezfelnire szerelt téli gumit is, így a gyári alufelniket nem kellett a sózott utaknak kitenni.

Az autómata váltó nagyon jól illeszkedett a motorhoz, elég jól mozgatta a másfél tonnás kautót. Az autó stílusához illő vezetési stílussal akár 11l alá lehetett szorítani a fogyasztást autópályán, de 160-as tempóig sem evett 13-nál többet.

A végsebessége 200km/h volt a saját órája szerint, de 180 felett már érződött az ekkora mérethez gyengus motor.

A motor nagyon kulturált járású, csendes , alacsony fordulaton is nyomatékos volt, azonban 5500 felett rohamosan fogyott belőle az erő, nem úgy, mint a korábbi, igaz, nem katalizátoros , 280E motorból. ( az meg lent volt kicsit kuka, csak 3500 felett ment, de akkor baromira )

Futómű, egyenesfutás, rugózás, karosszérizajok, menetzaj, stb nem téma ennél az autónál. Annyira nem, hogy szinte unalmas volt néha vezetni.

Sajnos megtetszett valami tetűnek, és úgy gondolta, neki kell ez az autó. Persze nem megvásárolta, hanem nemes egyszerűséggel magáévá tette.

Megsirattam az autót.

- Vízpumpa, feszültségszabályozó, motorvezérlő computer, gyujtáselosztó-fedél, lambda szonda, szelepszárszimmeringek

Kárpát utca

AREX Kft.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1983
Előző autója? W 123 280E Következő autója? nem veszek autót, biciklizem
Verdikt (6.9/10)

Mercedes-Benz S 1979 (1991 - 1995)