Az első szerelem avagy harc a végsőkig
Az egyik jóbarátomnak volt egy 126/500 se Mercije,Állandóan padlógázon járt vele,soha nem törődött vele,és soha semmi baja nem volt.
Ezek láttán elhatároztam veszek én is egyet.
Nem értettem a Mercikhez,azt vettem meg ami a legjobban néz ki.Felelőtlenség volt.
De kezdjük a boldog kezdettel!Megvan a Merci!Hurrá!!Szép volt,fullos.bőr,felni,minden motoros,jajj de jó!!
10 órával késöbb:haverom lehúzta a hátsó ablakot,ami lennt is maradt.
Hétvége volt,vidéken két napi járóföld után végre egy szerelő,aki végre megcsinálta.
Azt hittem itt vége,de rá kellett jönnöm, a rémálom csak most kezdődik.
Egyik nap a kocsi elkezdett rángatni,és úgy ment mint a göthös csirke.Mi a franc bajod van te?
Kiderült, mind a 6 gyertyát beköpte.
Gyertya ki,pucolás ,vissza,megy a kocsi.Ezt eljátszotta velem minden második héten,ugyhogy a heti kötelező program,
a gyertya takaritás volt.
Türelmes voltam,csináltam ,mert szerelmes voltam a kocsiba.
Következő:Sokat evett!Nagyon!!10 liter/4sarok!Na mostmár viszem egy diagnosztikára,
Okosok valahol nem tudom hol,kitalálták rosszak az injectorok.Mind a 6!!Na ne!!
Egy vagyon!
Következő:Fort a vizem,nem kicsit ,nagyon!!
Balaton 30fok,Kedves kis kocsi nem megy fel az emelkedőn,vagyis nem bír mert, a viz már 600fokos!
Leállitom pihenünk,mindketten,gyógyszert bevesszük,közben eszem a lángost,kocsi lehül,emelkedön felmegy.Hurrá!!
Elegem lett viszem a Kárpát utcába.
Szerelők szerint a motor teljes felújítása javasolt,irányár 1200000Ft,pontos ár ,csak a motor megbontása után mondható.
Halál közeli állapotba kerültem az ártól,levegőt nem kapok,az egész autó nem ért annyit!
Ráadásul valamit elszurhattak,mert rosszabbul ment mikor hoztam haza.
Ház előtt:ráesett egy tégla,félévre rá,meg egy 3 kilós jégdarab.
Ezek után már csak röhöghtem amikor kikötött a szélvédőmön egy banán,majd egy szelet párizsi.
Nem hittem el, hogy ez velem történik.Aminél betelt a pohár:menetközben abs lámpa kigyullad, kormány feszül,autó leáll.
Mi a bajod már megint??Kiszál ,tol két métert,beindul,megy tovább.
Ezt még tizszer játszotta el velem.Haverom kérdezte,miért van egy lavor a csomagtartóban?Mondtam neki mert abban fürdök..Persze azért volt benne,mert ázott a csomagtartó is!!Miért is ne ázna?Ez már csak hab a tortán!
Felujítattam a motort,hütő csere,rendbehozás,majd eladtam.
Nem állítom ,hogy rosszak a 126-osok,biztos csak én fogtam ki egy nagyon rosszat.
Életem első kocsija volt,imádtam,iszonytosan gyorsult,de megette az éltemet,és teljes csődbe vitt.
- Szerintem minden.Motor,váltó,futómű,csomagtartó ázott,abs lengőkarok,hütő,befecskendező rendszer.A banánt már ide se irom.
Egyik se tudta rendesen megcsinálni!Kárpát utca a legnagyobb zsiványság!
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1985 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |