A minőség 126/300 D
Nem régen vettem, már régóta szerettem volna egy ilyen autót, kényelmes nagy,elfér benne a család , biztonságos, jól felszerelt. A fogyasztása baráti bár szerintem ha jobban odafigyelnék rá 1 literrel kevesebbel is beérné. Formája és megjelenése szép a szakértő szemek mindig megnézik. Nem hibátlan azonban ezek a hibák nem befolyásolják a használati értékét. 6 hengeres szívódiesel motor van benne, és 5 sebességes váltó. Műszakilag kifogástalanak mondható ( klima kompresszor csere, elektromos tető sin csere ). Nem verseny autó de mind a forgalomban mind az országúton megállja a helyét, én általában 150-160 kmh utazóval járok országúton ezt kényelmesen viszi, és nem is pörgeti annyira a motort. Mivel hosszútávra tervezek vele igyekszem rendben tartani, és amit kell ráfordítani.
Fiatalabb modernebb széria is belefért volna a pénzembe azonban ezt az autot a 10 ed részéért szervizelem mint egy pl egy 140 est, vagy egy E290 est.
Sokbírálat ért a kora miatt azonban miután szembesültek az autóval inkább már csak az lett benne a kritika hogy nagyon nagy és nem lehet vele parkolni.
Erre megint nem tudok válaszolni valószínüleg nagyon szerencsés lehetek mivel eddig minden esetben tudtam vele parkolni, pedig gyakran járok a belvárosban.
Hozzáírás: Az autó lassan a tökéletesség felé halad, 4 rugó csere, első futomű összes szilent illetve gömbfej szükség szerint, generátor megadta magát egy csapágyazás megoldotta a kérdést.
Még hátra van az első ülés kárpitjának rendbetétele.
A motorja hihetetlenül jól fogyaszt, az alkatrészek nevetségesen olcsóak hozzá.
- Eddig semmi olyan amit ne tudtam volna avásárláskor is, ezek folyamatosan javítva vannak.
Magam szervizeltem. Mobilstar kft.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1981 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 2000 |
Előző autója? | Sunny 1.6 SLX | Következő autója? | Ha még jön 2 gyerek akkor valami egyterűt :) |
Verdikt | (8.5/10) |