Autók » Mercedes-Benz » Ml (2006-2014)

Ml 320 CDi

Túlvállalás.hu avagy,hogyan szopasd szét magad!

Minden autoszerető férfi életében eljön egyszer egy pillanat amikor úgy érzi most kell egy olyan autót vennie ami tényleg az álma volt.Velem is így volt ez.26éves vagyok és volt már több jónak és drágának mondható autóm (RS Octavia,Subaru Forester 2.5XT,Audi S3 stb.).Ezeket az autókat főként otthon a szüleim által felépített és üzemeltetett cégnek köszönhettem,tehát nem voltam 100%-osan tisztában azzal ,hogy mit is vállalok.Majd mikor minket is elért otthon a válság külföldre kényszerülten,és rentgeteget dolgoztam hogy újra olyan színvonalon élhessek mint régen.Nah ez az ami nem egyszerű...De térjünk is rá a Mercedesre.Egy nagynak mondható Müncheni fuvarozócég magas pozíciójában dolgozom,és egy nap a főnököm bejelentette ,hogy eladja az ML320cdi-jét.Fekete,full világos bőr,agyonextrázva stb.Megkérdezte ,hogy esetleg engem érdekel e és az akkori W124es Merci kupémhoz képest egy megváltásnak tünt (Nah...Itt tévedtem).Igen mondtam és belízingeltem a felét a másik felét meg az akkori összes pénzemből befizettem.Még mindig libabőrös leszek amikor eszembejut ,hogy megkaptam a 2 kulcsát és a forgalmit a nevemmel benne.Azonnal annyit mentem,mintha fizettek volna érte.Az első hónap maga volt a csoda.Imádtam szerettem szinte mindennap lemostam,szóval tényleg nagyon jó érzés volt.Majd egyik reggel mentem a kocsihoz és olyan gyanús volt.Mintha furán állna.Odaszaladtam és láttam hogy a bal első futómű teljesen leengedett.Gyorsan beültem,beindítottam és visszaállt.Jézusom ,ez mi volt?Hívtam is egyből apukámat(autószerelő),és ő mondta hogy sikerült nyernem egy légrúgócserét.Akkor még nem éreztem ennek a súlyát.Hétfő szabadnak-Merciszervíz.Nah ott majdnem elsírtam magam.Cserével mindennel 2000Euro,és nincs más megoldás.Szétnéztem neten,bizalmatlan voltam a magyar kínai importos légrúgókkal,mondván ha már kiadtam ennyit a kocsiért,legyen jó.Hát megcsinálták ott.Majd hazafelé kiírta ,hogy kevés az olaj.Jézusom,dehát ez most volt szervízelve!Vissza szervíz,hopp főtengely szimering,kocsi marad,csere.A Merci kicserélte INGYEN ,mert szerencsére volt erre visszahívás.Huhh ezt megúsztam,innentől sose lehet baja,gondoltam én.De rosszul gondoltam.2hét múlva nem működött egyik pillanatról a másikra a balos tükörindexem.Hurrá...Szervíz-hopp kábelkötegcsere,hopp 250euro.Dejó!És ekkor éreztem úgy ,hogy vagy eladom,vagy végleg tönkre megyek.Lemostam ismét És elkezdtem lefényképezni,és abban a pillanatban egyszercsak nem működött a balos ablakemelő.Ismételtem szervíz,elektronika beszart.1000Euro.Ekkor nem sokon múlt ,hogy leüljek és elsírjam magam a kocsi mellett.Semmi pénzem nem maradt.Hazajöttem vele,levettem a rendszámot,és kijelentettem.Elkezdtem hirdetni,és az első érdeklődőnél elromlott a jobbos ajtózár.Nem érdekel mennyi,nem cserélem.Vagy így elviszik vagy ott eszi meg a fene.Az álomautóból most egy nagy rémálom lett.Most is ott áll lent hirdetem,és látni sem akarom.Legyen ez mindenkinek egy tanmese aki túl akarja vállalni magát.Most vettem egy Golf IV-es 1.6-os benzinessel és nem félek,hogy mi fog elromlani.Nem hiába került egy ilyen ML az új árának negyedébe.Ezt nem megvenni nehéz,hanem fennttartani,nekem pedig az nem sikerült.

- -Légrúgó - -Jobb oldali ajtó zár - -Bal oldali külső index elektronika - -Főtengely szimering - -Bal első ablak elektronika

München Arnulfstrasse ,,megenenmondomhányszám"

Fenntartási költség (5) Évjárat 2009
Előző autója? W124 Coupé Következő autója? Golf IV
Verdikt (3.4/10)

Mercedes-Benz Ml 2006 (2006)