Onkel Benz igáslova
Egy Peugeot után vettem,tele reményekkel. Hát Megérte!
A vállalkozásomhoz kellett de nem akartam francia vagy olasz sz@rt a japánokról nem is beszélve (volt egy lancerem népitélet Mitsubishi lancer "Drága mulatság volt")
Előző tulajdonosnál már nem működött a kilóméteróra pedig közel 400000 fele járt, én még beleraktam 220ezret.Nagyon igénytelen,könnyen szerelhető csak türelem kell hozzá.
Még soha nem tolt ki velem, mindíg hazahozott.Pedig sokat dolgozik, 3 futót használok vele,és 25- 30000 km évente nem kevés !
Sok gond nincs vele ,persze ami forog kopik az elfárad egyszer.Ebbe a jolbevált om616 os 2,4 es szívódizel van , nem tdi hdi meg nemtommilyen butaság.A lényeg hogy nem kell négyszázezrenként generálozni vagy motort csereélni mint a Volkswagenekbe .Egyszerű és nagyszerű.Nagyon sok alkatrész jó bele más Mercikből, ráadásul nem drágák.
A futómű sajna nem birja hála neked: Magyar asztfalt!!!!
Azon kívül még rohad nagyon, de létra alvázas , így lehet foltozgatni a végtelenségig.Kicsit lomha, meg rövid a váltó, de igazából nem versenyautó.
Egy tonnát bír de volt már rajta 1,5 tonna járólap a fülkében elfét a 4 méteres tetőléc,a tetején meg villanyoszlopot is szállítottam már.
Jó hogy vannak hibái, de a nyolcvanas évek egyszerűsége és igénytelehsége miatt még menni fog sokáig.Igaz hogy csak nyolcvannal de akár a világ végéig is.
Különbenis 22 évesen megbocsátok neki minden bűnét és hibáját.
Van belőle még kettő a kert végében, úgyhogy biztos hogy nem adom el .
- gömbcsukló, csapágyak, gumiharangok, önindító generátor sebváltó fékek
Móvár Duna utca
Bátyóm