Autók » Mercedes-Benz » GLC (2015)

GLC 250 4Matic

Meszreced Benz

Kényelmes futómű, kellemesen halk, Budapest és környékének romló útjait már a BMW-kkel (17 év BMW-s múlt, 5 féle tipussal) nem vállaltam tovább, a tesztelt típusok közül ez viselkedett a rossz utakon a legjobban, ennek volt a legösszeszedettebb a belseje, és ez volt a fontos, közlekedésre használom a járművet. Örülök, hogy benzinesre esett a választás, a teljesítménye felülmúlja amire számítottam, fogyasztása normál használat mellett 8,8 L (vegyes átlag), persze simán tud 15 litert is enni, legingább városban, cserébe erős, csendes.
A BMW-k sokkal átgondoltabban vannak összerakva, azokon minden precizen működött, itt vannak bosszantó dolgok.
Minden elektronikai kütyű kicsit lassan működik, mintha egy vírusokkal telt Windows lenne az alap. Tudják, amikor próbálsz gépelni, és nem azonnal írja le a betűt, csak itt a belső gombok olyanok, kicsit késnek. A parkoló asszisztens 290.000,- Ft felárért nem tudja az utasoldali tükör parkolóállását, pedig parkolásnál jó látni mikor van túl közel a padka a kerékhez ( persze mobiltelefonnal meg vezető nélkül beparkol, de ezt a játékot meghagyom annak, aki nem közlekedésre vesz járművet) Szintén parkolóasszisztensnél a radar jóval lassabban érzékel, mint kellene, sokszor megállok már rég, miután folyamatosan sípolni kezd, sokszor pedig az eső vagy víz megzavarja és bizonyos tempó (talán 20 km/h) alatt állandóan sípol, gépkönyve szerint ez előfordulhat, ez is egy vicc. Kb. olyan, mint mikor X-es BMW használati útmutatójában a következő szerepel: "Ne használja földúton." Szerintem kamerát vegyen mindenki hozzá, az fele ár, és állítólag pontos. A kulcs nélküli indítás bóvli kategória, tulajdonképpen egy dugasz van a kulcslyukban, ez a dugasz maga a start/stop gomb, ráadásul ez látszik is rajta :) Tempomat visszagyorsítás funkció után nem vált 9. sebességbe, 8.-ban megy, amíg kézzel nem kapcsolok fel, gondolom ezen az első szoftverfrissítés majd segíteni fog. A már említett navigációs sd kártya...értem én hogy tönkremegy, eddig minden egyéb SD kártyám is viszonylag gyorsan tönkrement, mert tényleg nem stabilak ( gondolom az ezen a piacon tapasztalt fejllődés és árverseny miatt magasabb a selejt aránya), de akkor miért így oldják meg Mercedeséknél a navigációt, és még le is írják: ha benne hagyod, könnyen ráfaraghatsz :) Régen volt Mercedes-ünk, nem tudott ennyi mindent - aminek 80%-a egyébként teljesen felesleges -viszont első osztályú járgány volt, szerintem nem kell mondani milyen típus. Aztán cseréltük egy újabbra, ami már dizájnosabb volt, és 22.000 km-nél motorcserés lett, 80.000 km-nél pedig már minden nyikorgott rajta, gondoltam 15-20 év után már újra gyártanak Mercedest, újra megpróbáljuk, eddig ici-picit még mindig az a véleményem, hogy nem akarnak.

- Navigáció SD kártya már egyszer tönkrement, a gépkönyve alapján "használat után vegye ki, mert a magas hőmérséklet az SD kártya meghibásodását okozhatja". Ez nem életszerű, minden navigáció indításnál tegyem be újra, stb. Lassan komolyabb gépészkedést jelent egy elindulás, mint 1920-as években. Kinyit, beül, öv bekapcsol, telefont felold, bluetooth telefonon bekapcsol, könyöktámasz kinyit, navi kártya beügyesked sd nyílásba, megvárja míg feltölt, leokézza hogy nem tv-zik menet közben, indít, D, index, mehetünk, kihagytam valamit...:).

Fenntartási költség (7) Évjárat 2017
Előző autója? 330 Következő autója?
Verdikt (7.9/10)

Mercedes-Benz GLC 2015