Autók » Mercedes-Benz » GLC (2015)

GLC 250 d 4 matic

Feltűnő vörös

Eredetileg E osztályt néztem, de nagyon kedvező áron jutottam hozzá két évesen és minimális futásteljesítménnyel egy barátomtól.
Kényelmes (184cm magas vagyok), nekem mindenben megfelelő méretű és teljesítményű. Általában Comfort módban használom, mert az Eco nagyon visszafogott. Sport módban ugrik, Sport+ módban pedig kifejezetten agresszív lesz. A két turbó miatt jobban megy, mint vártam. Szerintem a mérete alapján érdemes legalább a 250-est választani, de ennél erősebb már felesleges. Nem rohanásra való, de nagyon megy, ha szükséges.
Fogyasztása városban elfogadható (8-10 liter), országúton 80-100km/h között és hosszabb távon kiemelkedően jó (5,5-6 liter), autópályán viszonylag jó (120km/h-7liter, 130km/h-7,5 liter).
A vezetéstámogató rendszerek, kezdetleges önvezető funkció stb. még sokszor megviccelnek. Körforgalomban többször is megijesztett a sípolással, fékezéssel.
A Comand rendszer nagyon lassú, nem méltó a márkához. Próbálták frissítéssel javítani, de nem érzékelhető változás. Navi kártyát Finnországból rendeltem 30 fontért (Pappas ajánlatot inkább le sem írom), így érdemes tájékozódni a neten.
Az oldalsó fellépők nagyon megdobják az autó kiállását, de a ruha könnyen koszolódik be és kiszállásnál.
Összefoglalva: nagyon jó, de nem kiemelkedő autó. Legközelebb azért tartom magamat az eredeti elképzelésemhez és E osztályt veszek.

- Egy érzékelő, ami miatt folyamatosan világított a motorhibára utaló lámpa. Garanciában cserélték.
- Akkumulátor, amire nem vonatkozik a 4 év/120.000km szervízgarancia (csak 2 év).

Pappas Pécs - értenek hozzá, udvariasak

Fenntartási költség (7) Évjárat 2017