A kutyám szereti
Kényelmes, légrugózású panorámatetős kombit vagy SUV/terepjárót kerestem a 13 éves ML 270 cdi kiváltandó, mert kutya utazik velünk. Az ár/értékarány miatt ezt az egyéves all terraint vettem az új ár 65 %-áért. Egy szóba jövő ilyen korú és futásteljesítményű kismotoros (250-es) hasonlóan felszerelt GLE 10 millióval került volna többe.
Pozitív tapasztalatok:
1. Finom járású, csendes, az előző 212-es 220 cdi motorjával szemben szinte benzines hangú motor meglepően alacsony ( 6 liter alatti átlagfogyasztással (computer szerint 5,6 liter 40000 km-en mérve, de az szerintem minimálisan csal)
2. Vajpuha 9 fokozatú váltó, 140 kmh-nál 1600-1700 körüli fordulattal
3. Kiváló világitás a LED-lámpákkal
Negativ tapasztalatok:
1. Pocsék üléspozíció, rossz kilátás az autóból a brutális méretű A-oszlop és a hatalmas túltólt dizájnú tükrök együttes kitakarása miatt, egyes esetekben (pl. körforgalomban) kifejezetten életveszélyes.
2. Csalódást keltő, a rövid útegyenetlenségeket durván továbbító légrugós futómű
(sokkal finomabbat vártam, összehasonlíthatatlanul keményebb mondjuk egy kizárólag hátsó légrugós Ford Windstarral hasonlítva)
3. Primitív, olcsónak tűnő műbőr üléshuzatok, az alap fekete műbőr/szürke szövet verziót egy Dáciában is gyengének találnám
4. Súlyos tervezési hiba a csomagtér ajtóra is a csomagteret burkoló szőr- és szöszvonzó kárpitot alkalmazni, mert amíg a csomagtér aljára gumitálcát lehet tenni, addig az ajtóról naponta lehet félórás nyakfacsaró pozicióban a szőrt, szöszmöszt porszívózni.
5. Visszatérve a motorra: 194 lóerős motor nem ugrik úgy, ahogy elvárnám, a feleségem 170 lovas C204 220cdi-je sokkal harapósabb, persze az egy kisebb önsúlyú kocsi
- Nem romlott el semmi
Pappas XI.ker. Hunyadi J. út,