Autók » Mercedes-Benz » E (2006-2009)

E 220 cdi

Ez tényleg jó Mercedes!

Fél éve vásároltam,Olasz importból,ami rozsda szempontjából jó,viszont nincs ülésfűtés. A lökhárítókat koccolások miatt kókányul javították,ezeket fényezni kell,ha azt akarom,hogy nagyon szép legyen.
Az autó kényelmes,jól vezethető,ami viszont nem tetszik,az a könnyű szervó.
Olasz import miatt nincs ülésfűtés,de nagyon gyorsan bemelegíti az utasteret,így nagy hiányát nem érzem.
Szelepfedél tömítésről lecsöpögött az olaj a részecskeszűrűre,füstölt,mint egy gyárkémény,azt hittem kigyullad.
Lemostam,azóta mentem pár ezret,de érdekes módon most tök száraz a tömítés,nem enged egy csepp olajat sem. Nem értem...
A futómű nagyon jó,szerencsére minden mozgó,kopó alkatrész újszerű,így nem kopog,nem lóg,de a kombi nagyobb kanyarban
hajlamos a bólintásra.
A fék brutális. Akkorát harap,hogy majd kiesik a szemem. :) A Faceliftben nincs a hírhedt SBC,ilyet vegyetek!!!
Karosszéria masszívnak tűnik,mint egy harckocsi,ajtók szépen csukódnak,a hangjuk kifejezetten tetszik.
A hátsó ajtót az elektromos zár reteszeli,ennek nagy hangja van,10 méterről is hallani,ez nem tetszik.
Hatalmas hely van a kombiban,az ülések nagyon könnyen kivehetőek,így aztán két személy el is alhat benne.

220-as, 170 lóerős,ami szerintem kevés. Bár nem sietősen megyek,hanem inkább öregurasan,ez illik az autóhoz,
de ha gyorsan előzni akarok,akkor kevés.. 140 es tempónál többet fogyaszt,mint a 270-es.
Az eleje alacsony,így parkolásnál nagyon figyelni kell,ne koccold le az a lökös alját.
Az automataváltó szépen vált,bár hidegen hamar átdobja kettesbe,de melegen nem is érezni a váltásokat.
Izzítórelé behalt,így hidegben nem izzít,de nem is kell. Reggel -9 fokban pöcc-röff indul,mintha meleg lenne a motor.
Ennél hidegebb nem volt a télen.
Apróság,de az is tetszik,hogy akármilyen szutyok időben megyek vele,a motortér szép tiszta marad,mintha akkor takarítottam volna.
Az indexkar szerintem túl mélyen van,a tempomat kart én a jobboldalra tettem volna,de megszokás kérdése az egész.
Mivel több autót vezetek,így néha keresem az indexkart.
Belseje nagyon szép,tartós anyagokból rakták össze,nem csörög,nem zörög semmi sem!!

Elől tekercs,hátul légrugós,kicsit tartok tőle mikor fog leengedni,örülnék,ha tekercsrugós lenne,de ez ilyen..
Akárhogy pakolom,mindig egyenesen áll,ez szuper dolog. Nem illene a Mercihez egy hátulját lógató "testtartás".
Alkatrész áraktól nem vagyok megijedve,nagyon baráti áron meg lehet szerezni hozzá mindent. Persze eddig csak nézegettem az árakat,
még nem romlott el...
Most lesz a 10 ezres újbóli olajcsere. Olajat nem eszi,ugyanott van a szint,mint csere előtt,de ezt el is várom.

Télen tankoltam bele sima gázolajat és prémiumot is,nem vettem észre különbséget.
Aki egy nagy,kényelmes és szerintem megbízható autót szeretne,annak bátran ajánlom,de csak a Facelift utániakat.

- Izzítórelé 3000 Ft
- Valamiért párszor hibakódot dobott,de csak random szerűen, nagy üzemanyagnyomás..

Egy ismerősöm olvasott hibakódot,más baja nem volt.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Kényelem (9) Használati időtartam év
Előző autója? Calibra C25XE automata Következő autója? ML
Verdikt (8.3/10)

Mercedes-Benz E 2006 (2006)