Autók » Mercedes-Benz » E (2002-2006)

E 220 CDI

Megbízható munkatárs II.

Azért választottam ezt a márkát és típust mert előtte E290-esem volt és az bizonyított. Akit érdekel esetleg,írtam róla "Megbízható munkatárs" címen. Tehát ez is taxinak kellett,mint az elődje. Először is ha vki W210-esből ül át ebbe ,akkor meg fog lepődni a hely szűkösségén.
Viszont ez sem hagyott ott 4 év és 300000km alatt,de itt már többet kellett költenem a kocsira. Drágábbak az alkatrészek és több a meghibásodás.
Az SBC-vel kezdtem rögtön vétel után,amit jelzett a computer ugyan már a próbaút során is,de a kedves autókereskedő megetetett,hogy "az csak fékbetét,haver!".
A futómű igen gyenge a pesti utakhoz,és a fasza magyar gázolajtól az EGR szelep is el-el dugul ami teljesítmény csökkenéshez és tiltáshoz vezet.
A hibalista ellenére is szerethető az autó,de kell hozzá rendes szerelő aki nem húz le és pénz sem árt.

- Porlasztó csúcsok felújítása 6x 35000,-/db - Nagynyomású szivattyú felújítás 80000,- - Automataváltó turbina felújítás 140000,- - Ékszíjtárcsa(gumis) csere 50000,- - Generátor felújítás 30000,- - Ékszíjfeszítő csere 35000,- - Lengéscsillapító csere 2x 19000,-/db - Rengeteg futóműalkatrész 5000,-/db - 20000,-/db - +féktárcsák,betétek,szűrők,motor és váltótartó bakok - +60000 km-enként váltóba szűrő és olaj csere 20000,-/db - SBC fékjavítás "garisan ,okosba" 100000,- - vízpumpa csere ?,-

saját szerelő

Kovács Laci XX. kerület A taxis mercik 90%-át Ő javítja

Fenntartási költség (4) Évjárat 2003
Előző autója? E290 TD Következő autója? 300 SE
Verdikt (6.3/10)

Mercedes-Benz E 2002 (2005 - 2006)