Autók » Mercedes-Benz » E (2002-2006)

E 270 CDI

Családi nosztalgia:Mercedes E 270 CDI

Pár hónapja vettem meg "álmaim autóját" egy E 270 CDI-t, bevallom őszintén, hogy még mielőtt megvásároltam volna rátévedtem erre a fórumra és hirtelen "elbizonytalanodtam"!!!!!Úristen...ennyi negatív kritika...apámnak már 1983-ban vadonatúj mercedese volt 200 diesel amit 20(!) évig használt és ha még élne szegénykém akkor biztos még mindig ragaszkodna hozzá!Szoval nekem a mercikkel eddig csak jó tapasztalatom volt és itt meg össze-vissza szapulják(a többség)...hát..na mindegy gondoltam belevágok és AKKOR is megveszem!!!!!!Gyönyörű, ezüstmetál, gyári chip, sportkipufogó, sportfutómű,19-es kerekek, ízléses spoilerezés, avantgarde kivitel stb...

Azóta szinte ki sem szállok belőle menntem vele több mint 8ezret 2 hónap alatt....eddig TÖKÉLETES nem zörög rajta sehol semmi, a motor gyönyörűen duruzsol, még egy csepp olajat sem kellett utántöltenem, minden elektronika tökéletesen funkcionál és hát MEEEEEGY elég rendesen!!!!!!Azért az a 211 LE magáért beszél, és közben szinte hihetetlen de "normális üzemmódban" 90km/h és 130km/h között közúton alig megy 7 liter fölé a fogyasztás!!!!!!

Lekérdeztem a Pappas nál az autó előéletét, semmi extra, egy két apróság cserélve-javítva a 3 év alatt.
Szerintem ez is mint minden az életben nagyrészt szerencse kérdése!!Remélem, hogy én a jó autót fogtam ki, és erre a volt tulaj is esküdözött, hogy csak anyagi nehézségek miatt válik meg tőle!!!!!!!!(Ha időközben rácseszek vele ígérem azt is meg fogom írni!)

Nagyon fontos!!!!!!!!Ha lejár a garancia és nem hivatalos szakszervizbe visszük javíttatni vagy szervizeltetni akkor is érdemes a sokkal drágább de eredeti alkatrészt megvenni mert az utángyártottak a kapcsolódó alkatrészeket is tönkreteszik és akkor bizony az olcsó nagyon drága lesz...Tehát ilyen autót használtan csak az vásároljon aki hosszútávon is fennt tudja tartani ennek a gyönyörűségnek az igényeit!!!!

Ja!És mint általában minden típusnál így van kell várni a kiadástól számítva 1-2 évet és akkor kell megvenni, mivel ezt is csak emberek gyártják,tervezik és olykor hibáznak is amit azonban szépen kiijavítgatnak addigra...

Eltelt 3 hónap és még 8000 km és egy előírt "c" szerviz, ezen kívül hibátlanul megy az autó még mindig...

Most 2009.márciusa van,újabb 12000 km-ert tettem bele de még egy rossz zajt sem hallottam nemhogy elromlott volna valami rajta...igaz én csak Shell V-Power-t tankolok bele,nem azért a plusz 1-2 lóerőért hanem mert nem szeretnék azon kollegáim sorsára jutni akik kiszolgált német taxiként vásárolták és csodálkoznak, hogy beálltak a porlasztócsúcsok amiknek darabja 100 ezer Ft....ha végig prémium üzemanyagot tankol valaki akkor ilyen nem fordulhat elő..megéri azt a plusz 30 forintot higgye el mindenki!!!

- Tompított világítás izzója.

Még nem voltam vele de pesterzsébetre fogom vinni egy profihoz aki a barátomét is már évek óta szervizeli kifogástalatul!!!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Focus Következő autója? Az új E osztály 2009
Verdikt (7.5/10)

Mercedes-Benz E 2002 (2005 - 2006)