A Pénznyelő
Sziasztok!
A lényeg: ilyen autót, csak az vegyen akinek az autó megjelenése és presztizse ér annyit, hogy beszerez egy feneketlen pénztárcát.
Önmagában a kocsi szenzációs. Megjelenésében, kényelmében ebben a kategóriában mindenképpen élmenyőzbeli. Az én pédányommal az a baj, hogy:
1.: olyan figurától vettem, akitől épeszű ember egy doboz gyufát sem vesz (ez igaz: tezsvérem, azért rángat kicsit, mert sz*r benne a gázolajszűrő - na az a gázolajszűrő egy komplett automata váltó felújítás volt (Korcz műhely - Bp. XVII. kerület - vér profik, elfogadható áron - 284.000 Ft - a csere 0,8 és 1,3 M Ft között lett volna)). Hülye voltam, mert nem vittem el a vétel előtt szerelőhöz, bár hozzáteszem, az akkori piaci ár alatt 1,5 M Ft-tal vettem. Nem volt idő, dönteni kellett.
2.: az autó 2002. márciusi, tehát az első darabok egyike, ebből fakadóan az összes gyermekbetegséget hordozza
Az autót törésmentesen vettem, én sem törtem össze, mindezek dacára a következő komolyabb problémák fordultak elő:
2005.06 - automata váltó felújítás - 280.000 Ft
2005.07 - automata váltó elektronika csere - 80.000 Ft
2005.07 - hátsó középső féklámpa csere - 30.000 Ft
2005.09 - anyósülés, súlypárna csere - 70.000 Ft
2005.10 - generátor feszítő teleszkóp - 60.000
2006.01 - komplett első futómű felújítás- 200.000 Ft
2006.03 - lambda szonda - erre nem emlékszem Ft
Az apróságokat nem jegyezgettem, de folyamatosan kb. 1-2 havonta járok SRS lámpát kiüttetni, mert dacára, hogy semmi baja, kigyullad, ugyanez a helyzet a hűtővízzel, ami szintén folyamatosan hibát jelez, ugyanígy a belső világítás. kb. 1-1,5 M Ft-ot költöttem rá másfél év alatt, de ebben benne vannak a kötelező szervízek, meg a kiegészítők.
SZÓVAL NAGYON SOK A BAJ VELE, DE SEMMI PÉNZÉRT NEM ADNÁM. Lakk fekete, Avantgarde, speedtronic, teljes extrás... folytassam?
Ja még egy: be ne dőljön senki, hogy egy ilyen kocsival 6, meg 7 literekkel lehet közlekedni. SOHA. Az M0-án, 60-nál ötödikben fogyaszt 4,5 l-t. Ezt le is fotóztam, ennél kevesebbet még nem mutatott... Szóval 8-9 között fogyaszt, amióta benne van a 180 LE chip (ott is azt hazudták, hogy jobban, megy és kevesebbet fogyaszt) azóta 9-10 l.
összegezve:
Csakis érzelmi döntés alapján vásárolj ilyen autót. Ha racionálisan szeretnél ilyet venni, mindenképpen kevés futott kilométerest, 2003 utánit javaslok!
üdv:
T.
- lejjebb...
Böröcz Árpi, Pesterzsébet.
Szervíz + alkatrész is van.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | E200 | Következő autója? | ML 320. talán... |