Tucatluxus
Egy 5-ös BMW-b?l ültem át, örültem a tágasságnak, a kényelmes rugózásnak, az automata váltónak.
Furcsa, hogy mérete ellenére nekem inkább városi autónak vált be, az el?tte/közben/utána lév? BMW és Volvo keményebb futóm?vével, precízebb kormányával kellemesebb társ autópályán. Ezzel együtt természetesen utazáshoz is remekül alkalmas, csak vannak még alkalmasabbak.
Nagyjából tartósnak nevezhet? anyagok, tartós utastér és mechanika, egyedül az az idegesít? izzófogyás...
Dinamika, hmm. Nos, a 3.2-es benzines szerintem ideális társ a méltóságteljes autózáshoz. Még a 2.8-ast el tudom képzelni, a négyhengeresek nagyon gázosak ehhez a kocsihoz, a 2.3-ast próbáltam. Így a 220 lóer? kellemes, dinamikus autózást nyújt, elég barátságos hangja is van.
Érdekes, hogy a városi 12-14 liter országúton se nagyon megy 10 alá, talán az automata váltó miatt.
A gyári 16-os kerekek jó kompromisszumnak nevezhet?k minden szempontból. Én nyárra vettem rá 18-ast (235/45), amivel a kanyarstabilitás n?tt valamelyest, kifejezetten javult a látvány, viszont megn?tt a gördülési zaj.
- Automata váltón valami kütyü, kb 40.000 Ft.
- Izzók fogynak, lámpákból is, m?szerfalból is. Drága egyedi helyzetjelz?, de akkor legalább tartós lenne...
Árendás - Solymár
MB Autó - Kárpát u.