Autók » Mercedes-Benz » E (1995-2002)

E 200 k

Kurva jó gép, takarékos gepárd

Öt évesen vettem az autót, magyar szervízkönyvel, sérülésmentesen Pesten a Pappasnál.Előtte 124 E200 benzines autóval jártam. Sokat mentem dízel mercivel, de mégis a benzineseknél kötöttem ki, hogy miért, azt is leírom. Sokan a dízelre esküsznek, pedig nem számolnak végig, csak a per pillanatnyi költségeket veszik figyelembe, hogy 2 literrel kevesebbet eszik a dízel, de menjél vele folyamatosan 160km autópályán klímával! 220 CDI úgy nyeli a 9,0 litert mint kacsa a nokedlit! Javarészt autópályán használom az autót, nyáron klímával tartós 160 km/o sebességnél se megy 8 liter fölé a fogyasztás, ha 120 nem lépem túl, akkor 7 alatt lehet tartani. Szerintem egy ekkora autónál ez egy kitünő fogyasztás. Most 210000 km van a járgányba, de gyakorlatilag semilyen probléma nem volt vele.A motor kitünő, olajfogyasztás 0 ! Az összes költség - 15000-ként olaj és olajszürő csere, 30000 + levegöszürő, 100000-ként új platinagyertyát kap /4db 16000 ft/.A szervíz kölsége 42000-56000Ft. közt változik! Sok autóm volt már, BMW dízel-benzines, Toyota, Nissan, Seat, mind lószar. A BMW kel volt annyi gond, csak szervízre dolgoztam! Persze a mercibe is van csalódott ember, de miért? Megveszik a kintről behozott tőbb száz ezer kilométeres lehajtott autókat, kilométeróra érdekes módon mind 90 ezer tájba van, aztán csodálkoznak hogy jönnek a problémák!Németországba egy évbe símán beleraknak 120-150 ezer km-t. Aki nem ért az autóhoz, az ilyet ne vegyen, mert a gatyája is rámegy!Kint is a jó autónak megkérik az árát, sokkal többet, mint amenyiért hasonlót itthon lehet vásárolni.
Na még annyit0 hogy 10 éves korába az ajtón megjelent néhány apró rozsdafolt.Mivel a kocsi végig merci szervízbe volt szervízelve, vezetett szervízkönyvel rendelkezik a Pappas Hungáriába lecserélte a két első ajtót, az összes ajtógumi tömítéseket újra, négy ajtó és egy hátsó sárvédő fényezését elvégezte garanciába, egy fillérembe nem került, + kaptam egy új C200 - as csere autót 3 hétre!!!!!!!! Ennyit a csillagról! Melyik márka teszi ezt meg? Aki jobbat tud, az hazudik!

- 115000 km-nél jobb első talpas, ára 11800Ft. -

Újhelyi autó /Mercedes/, az utolsó Pappas.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 52000