Autók » Mercedes-Benz » E (1995-2002)

E E-240 / W-210

Egy darabig nem szeretnék Mercedessel járni

Az általam használt W-210-es egy 1999-es E-240, négyéves korában került hozzám egy barátomtól törésmentes, megkímélt állapotban 105.000 km-rel. Én kb.50.000 km-t mentem az autóval két év alatt. Az autó motorja nagyon szépen jár, akár csak egy villanymotor, de zavaró, hogy gázelvételnél először
felpörög a motor. (Állítólag környezetvédelmi okok miatt szellőzteti az égésteret.) Fogyasztása autópályán jónak mondható, 9 liter körül van, de városban forgalomtól függően 13,5-16,5 liter között mozog. Nagyon kényelmes hosszú távon is, de parkolásnál nem lehet hátra kilátni, ezért utólag beszereltem a tolatóradart. Az ablaktörlő hibátlan lapáttal is homályosan töröl, valószínűleg az egykaros konstrukció hibája miatt. Nagyon gyenge minőségű az üléskárpit, már 120.000 km-nél kirojtosodott, ezzel nagyjából azonos időben a műszerfal is berepedetett. A hangszórók silányak, pocsék hangnőminőséggel. A fékaszisztens gyakran indokolatlanul satuzza az autót. Az első meglepetés akkor ért,amikor kiderült, hogy az autó rozsdásodik. Ezek után jött a többi. A nálam töltött idő alatt kb.1.500.000,-ft-ot költöttem javításra és karbantartásra.

És néhány érdekesség:

A TAXI kivitelekkel sokkal kevesebb a probléma.

A kerekek rárohadnak AZ agyra még szervízben is nehéz levenni (hogy cseréljünk kereket útközben?).

A csomagtér zár berohad, kulccsal csak hosszas (nálam 1 óra) csavarlazítós kezelés után nyitható. (Erre AZ elektromos zár hibája esetén van szükség, ami szintén elő szokott fordulni, de ha sikerül a kulccsal kinyitni utána működik hibátlanul.)

A digit klímás kivitel aktív szenes szűrőjének cseréje a szervízben 60.000,-ft körűl mozog.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe, illetve még csak annyi befejezésnek, hogy visszasírom a pillanatot, amikor a jó öreg W-126-osomat lecseréltem és senki sem értette, hogy miért járok a feleségem 22 éves W-123-asával, Amikor az enyém csak ott áll. Ezeknek az autóknak még lelke van és a mai napig jobban érzem magam bennük.

- Rugótörés, gömbfejek, szilentek cseréje
- Klíma kompresszor csere
- Katalizátor csere
- Légtömegmérő csere
- Motor és fékrendszer több jeladójának cseréje
- Ékszíjtárcsa csere (középső gumiágy kifordul)
- Ablakemelő motor csere
- Fékbetétek, tárcsák viszonylag gyakori cseréje
- A karoszéria rozsdásodását garanciában megjavították a Kárpát utcában, de sajnos több mint egy hónapig tartott és csereautót nem adnak.
- Első rugótórnyok rozsdásodása
- Váznyúlvány rozsdásodása a stabilizátor felfüggesztésnél
- 4db ajtó rozsdásodása a gumikédernél
- Fenéklemez, oldalfal rozsdásodása

Mercedes Árendás Solymár - Jó, de kevés alkatrész van raktáron és ezért vagy ott kell hagyni az autót, vagy vissza kell vinni.Árai a Pappas Autó árszinvonalán mozognak.

Pappas Autó Kárpát utca - Jó de lassú.Sok alapvető alkatrész itt sincs raktáron.Árai a csillagos égben járnak.Az ausztriai Pappas netto áraihoz képest 70%-os felárral árulják az alkatrészeket.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző autója? 560SE/W-126 Következő autója? BMW 530DA