Autók » Mercedes-Benz » C (2007-2014)

C C 180 Coupe

Hófehér coupé

A gépjárművet 3,5 évesen és 26 ezer km futásteljesítménnyel vettem, az eltelt 3 év alatt 27.000 km-t tettem meg vele meghibásodás nékül.
Az AutoBild már 400.000 km óta tesztel egy w204-es c180-asat, minden érdemi hibajelenség nélkül, ezt a tapasztalatot én is meg tudom erősíteni. Igaz, az a motor még kompresszoros volt, emez turbófeltöltős.
Egy-egy alkalommal bepárásodott ugyan a fényszóró és hibaüzeneteket írt ki, hogy a hátsó lámpák kiégtek, de ezeket a jelenségeket azóta sem produkálja.

A szervíz a forgalomba helyezés után 6 évig ingyenes volt, így kedvezők a fenntartási költségek. A fogyasztás 8,9 liter/100 km, ami a jellemző napi 10 km-es városi használatot is figyelembe véve elfogadható, hisz a tömege kb 1,5 tonna.

A felszereltségben két dolgot változtatnék meg: a hátsó ülések nem lehajthatók és a 18" kerekek túl nagyok, jól néznek ki, de a 17" jobb kompromisszum lenne.

Felszereltség: becker navi, amiről jót még nem olvastam sehol, de én imádom, azért 4 évenete aktualizálni kéne a térképet benne pc-ről, xenon lámpák jók, amg felszereltség, ami inkább optikailag dobja fel a kocsit (sportos lökhárítők, lapított kormány, 1 cm-es ültetés). A 7-sebességes automata váltó harmonikasan működik az 1,8-as motorral.

A gyári kerékpártartó néha fütyül, de legalább nem ér a fém tetőhöz.

Összegzés: kellemes utazóautó, ahova 165 cm-ig hátul is elférni, igaz, én soha nem ültem még hátul. Utazáshoz a csomagtartó elegendő, mert jól pakolható, nem 1 cm3-es kockákkal lett lemérve.

- semmi

Fenntartási költség (8) Évjárat 2012
Előző autója? Octavia Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Mercedes-Benz C 2007 (2007)