Autók » Mercedes-Benz » C (2007-2014)

C C200 Kompresszo

Egy Mercedes, ami nem öreguras és nem merdzsó :)

Egy kisebb cég egyik vezetője vagyok. Nagy küzdelmek árán értem el, hogy a régi cégautómat egy C200 Kompresszorra cserélhessem. Mivel lízinges autó a forint gyengesége miatt 30%-kal nőtt a havi törlesztés, ami miatt nem nagyon kedvelnek a főnökeim :)
Az autó szép, gyors (Advantage kivitelű, panoráma tetővel), bár a szervízkönyvben és egyéb marketing anyagokon megadott fogyasztásokat csak úgy sikerül néha tartani, ha autóúton 70-80-al halad az ember 200-300 km-t.
Szóval valójában 11 l/100 km a fogyasztás.
Sok extrával rendeltem, mondjuk a memóriás ülésállítás kimaradt, de többnyire csak én vezetem a gépet.
A dönthető hátsó ülések extrának számítottak, ez rossz pont. E nélkül az opció nélkül nem túl sok mindenre elég a csomagtér.
A mezei audiót rendeltem, tudja a bluetooth-os telefont hangosítani, konzolt nem rendeltem 120 eFt-ért, mert ki tudja mikor váltok telefontípust.
Az 5-fokozatos automata váltó nagyon bejött, eddig csak manuális váltójú autókat vezettem.
Az első ülésfűtés télen nagyon bejön, a panoráma tolótető pedig nyáron.
A tepomat nagyon hasznos hosszabb utakon, bár nehezen tudom elképzelni, hogy bárki sokáig bírja a 130-at, ha üres előtte az autópálya :)
Az iroda mélygarázsában egy Porsche Cayenne, egy CLK500-as, egy Corvett és egy piros Ferrari áll a közelben, de ezek már egy más árkategória.
Nekem bőven a csúcs ez az autó.

- Anyósülés ablakát betörték, cseréje, porszívózással és mosással 32.000,- Ft volt.

Pappas Autó, XIII. Kárpát u.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző autója? Lacetti SW Következő autója? Ha jól alakulnak a dolgok, csak MB-t.
Verdikt (6.7/10)

Mercedes-Benz C 2007 (2007)