Tényleg van Merci feeling
nagyon lehet vele menni, ez egy igazi "pályázó" autó. 143 le teljesítmény és 340 nm nyomaték szerintem elegendő, bár lehet csippelni, így 170 le lesz a teljesítmény és 400 nm (lorinser). azt vettem észre a vezetési stílusomon, hogy sokkal nyugodtabban megyek - és ez szerintem az autó hatása - viszont akkor is nyomom neki, ha nem sietek. 180-as utazó, az autóban teljes a nyugodtság. én sem hittem, de tényleg van merci feeling. a nyomaték brutális, de érdemes dolgozni a 6 sebességes váltóval, mert 1.800 - 2.000 ford. körül jön a turbónyomás, 4.000 körül elváltasz, és ismét csak élvezed a tolóerőt. sajnos a teljesítmény függővé tesz, én a kisebb teljesítményű autókban unatkozom, és álmos leszek. a kormány kicsit pontatlanabb visszajelzést ad, mint mondjuk egy honda accordban, de ez valószínűleg a konstrukció miatt érezhető. a fék érzésre kicsit tompa, de a fékhatás kielégítő. a rugózás komfortos, de lehet vele jókat kanyarogni, itt sokat segít a hátsókerék hajtás, könnyebb vele kijönni a kanyarból, mint egy elsőkerekessel. nekem az első hátsókerekes autóm, a vezetési élmény sokkal jobb, mint az elsőkerekesnél. fogyasztás 8 - 9 l körül, biztosan lehetne kevesebb is, de az a bizonyos tolóerő. hát szerintem megéri nyomni a gázt. az üléspozició minden testmérethez és stílushoz beálítható, ha akarom nyugdíjas módon ülök fent, ha akarom sportosan lent a fenéklemezen. a fűtés nagyon gagyi, már a kezelőszervek tanulmányozásához is legalább közl. mérnöki diploma kell, de csavargathatod bárhova, komoly meleget sehogyan sem csiholhatsz az autóban. a váltó először kicsit fura volt, mert japánokhoz voltam szokva, de ha az olaj bemelegszik, akkor jobb lesz, de még akkor sem az az egyujjal váltós, falon kattanós fajta. a beltér kicsit régimódi, nem valami trendi, de időtálló, és strapabíró.
sajnos komoly gondok is előjöttek, nagynyomású pumpa egyszer csak nekiállt kifújni a gázolajat, pontosan az ékszíjra, ettől az ékszíj elszakadt, majd a gázolajfolyás átment laza könnyezésbe. nekiállt valami iszonyatos módon sípolni a turbó körül, erre a problémára még - bár ez a harmadok szervíz - még senki nem tudott megoldást találni. az automata klíma annyira automata, hogy egyszerűen nem tudom a hideg levegőt kikapcsolni, a lábtérbe mindig hideget fúj.
más tapasztalat. a fiatalabb csajok (20-as korosztály) észre sem veszik, a 30-hoz közelítők, 30-asok körében pedig tényleg ugrásszerűen nő a tulajdonos népszerűsége.
a problémák ellenére szerintem ez egy jó autó, a motor dinamikája miatt bárkinek tudsz meglepetést okozni az utakon, a design kicsit konzervatív, de ha merciben ülsz mindenki irigyel, még az is, aki a te 4 milliós C-Klass-nél 1 millióval drágább passattal jár, vagy aki 4,5 MFt-ért suzuki sx4-et vesz (ezek utálnak a legjobban) ezt is ajándékba kapod a csillaghoz a motorháztetőn.
de tényleg van merci feeling.
- használtautó = lutri. sajnos elromlott a nagynyomású üzemanyagpumpa, állandó gázolajszivárgás kísérte a hibát, illetve az utastérben is állandó gázolajszag. elkezdett sípolni a turbó (vagy a szívóoldalon valami, még nem tudjuk), de annyira, hogy városban elég feltűnő vele a gyorsítás. az automata légkondi lábhoz mindig hideg levegőt nyom, valami hiba itt is van. a töltőlevegő hűtő csonk a hűtő illesztésnél elengedte, bár lehet forrasztani, hosszabb távon csak a csere segít.
Auto Peter Zalaegerszeg
szerintem a magyar szervízátlagot hozzák
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | CIVIC SPORT 1.6i Vtec | Következő autója? | Alfa 166 |