Soha többet Mercit
Hát... Sok jót nem tudok mesélni róla. Nagy örömmel ültem bele életem első (és egyben utolsó) Mercédesébe.
Alig vettem át az autót, néhány hónap múlva kezdődtek a bajok. Elöször csak a központi zár romlott el, természetesen a vezető oldali ajtóban. Ez azt jelentette, hogy elindulás után (amint elérte a kb 20 km/ó sebességet) az összes ajtón a zár becsukódik. Ez a vezető füle mellett lévő ajtón egy géppuska sorozathoz hasonló hangot adva történt meg (vagy nem). Ugyanis véletlenszerű volt, hogy a zár lent vagy fent állt meg. Ha be akartam zárni az ajtót, akkor is ott kellett mellette állni, hogy meggyőződjek róla, hogy a zár bezárodott.
Az ülését 2x cserélték ki, mert az érzékelője rendszeresen azt jelezte, hogy nincs bekopcsolva a biztonsági őv, holott be volt kapcsolva. További apróság, hogy a rádió időnként úgy döntött, hogy kikapcsolja magát. Ezt is 2x cserélték garanciában.
A komputer időnkét küldött valamilyen (már nem emlékszem milyen) "piros" hibaüzenetet. Egy 20 cm-es kábelt kicseréltek, utána megszünt a probléma.
Ezek voltak nagyjából a garancia időn belüli problémák.
Az autómata sebváltó kb3 éves korában romlott el (kb 70 e km volt az autóban). Ez a csodálatos szervíz 3 hét alatt találta ki hogy mi lehet a probláma. Csereautót nem tudtak adni, és belekerült a mutatvány 600 e Ft-omba. (Állítólag a felét a kinti Merci állta mert rendszeresen a márkaszervízben végeztettem a karbantartásokat, tehát ez akár belekerülhetet volna 1,2 m Ft-ba is, úgyhogy örülhettem!)
A klíma is elromlott az autóban, ezt nem tudták a szervízban megcsinálni. 1-2 napig ott kellett hagynom az autót (feltöltötték, de 1 hónap múlva már megint nem működött).
Amilyen gyorsan csak tudtam, eladtam!!! (Sajnos beletelt 4-5 hónapba ez is!)
- Elektromos zár, autómata sebváltó, ülés érzékelő, rádió, klíma
Kárpát utca, MB Autó majd Pappas lett belőle.
Csereautót soha nem tudtak adni, drága és nagyon lassú.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | CRV | Következő autója? | Lexus RX400h |