Autók » Mercedes-Benz » C (2000-2006)

C C32AMG

Brutális KOMBI sportkocsi!

Sokat kerestem olyan autót, amivel nem néznek ki, nem tűnök gengszternek és nem irigykedik mindenki. Az AMG C merci szinte olyan mint egy normál C merci külsőleg. Nem feltűnő, csak a kis AMG felirat jelez valamit. Arra is sokan megkérdezték mi az AMG belőle. (azt hitték csak felirat)
Ez a szép benne!! Kombi! Odaállok valaki mellé és mikor látom, hogy "lenézi" a kocsimat felpörgetem a 3,2L-es kompresszoros motort. Egyből meghúzza mindenki magát. Amikor a pályán kényelmesen kocsikázok és valaki megpróbál egy Audival, BMW-vel "letolni" a belső sávból csak odalépek és Ő azt se tudja mi történt. 160-170-es tempónál úgy sprintel 250-ig, hogy kapaszkodni kell a kormányba!
Hát igen az AMG meg lett csinálva! 356LE!!! Iszonyú jó váltó!! Kemény, de élvezhető futómű, ami pályán és kanyarokban csodás!
Ha tehetném soha nem szállnék ki belőle és nem adnám el! Sajna a fogyasztása nem olyan baráti mint a menetdinamikája. Azt hiszem 12L-el meg lennék elégedve, de bármit csinálok 13-15l között mozog, ha odafigyelek. A hátsó helykínálat elég szűkös és nehéz belőle nem széthajtottat venni. (enyémnek is a futóműjére 300eFt költöttem az első hónapban, de megéri!!)
Azt hiszem jobban élvezem mint a Porsche Boxstert, vagy az Audi TT-et (korábbi autók), pedíg ez egy KOMBI!!! Nőtt a család és alkalmazkodtam! Örülök neki!

- A kis navi és a CD kijelző pixeljei a típushiba része. Nem igazán javítható, de a műszerfalon lévő kijelzőn úgyis minden látszik.
- A futómű, ha javításra szorul (magyar kátyuk) nagyon drága, egyébként semmi egyéb.

Mercedes szakszervíz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? XKR Következő autója? C55 AMG vagy Porsche 4S
Verdikt (6.9/10)

Mercedes-Benz C 2000 (2005 - 2006)