Hófehér Mercédesz II.Gong
2011 november elején vásároltuk.
Jól felszerelt Avantgard,navigáció,ülésfűtés,iPod,Harman Kardon,CVT váltó, stb.
190 magas vagyok mégis remekül elférek a kis csillagban.
Igen kellett fullos felszereltséggel egy csillagos, de melyik? 2-3 évesnél ne legyen idősebb,ne legyen benne 40 ezernél több, biztos helyről,minden infóval és garanciával kell! Na, ez drága lesz. Hitel szóba sem jöhet.Hétről hétre szűkült a kör. Dízelek kiestek drágák egy millával több mint ami van. Ráció: minek erre az évi 15 ezerre dízel? Tényleg. Ok. akkor legyen benzin(szeretem)de kicsi és persze autómata, ebből nem engedek évek óta. Egyértelmű, hogy csak egy A kategória lehet. Pappasnál volt egy megfelelő darab, ők használták én lennék az első magánzó tulaja, Avantgard, fehér, újszerű, 1,5 éves, FEHÉR, minden jóval. Engedtek egy keveset, azonnal beszámolták a skodrit .(1,5 hétig volt náluk, állítólag vidékről jöttek érte munkaidő után, este 10-kor dokumentálgattak,boldogságtól sírva vitték...használják sokáig és szeressék mint én is tettem)Vittük az Á-t megfizethető áron! Örültünk! Ezt még a párom is szívesen vezeti (skodát nem tudta vagy nem akarta)
Végre az autóról,elfogódottság nélkül de szubjektíven.
Nem részletezem, mindenki tudja jó designe, belül hatalmas, király vezető pozíció, nagy tükrök, minden földi jó odabent.Amit kiemelek a CVT váltó! Hihetetlen jó technika. Ismertem a Honda Insightból, de ez valahogy még finomabb, egyszerűen ebből a kis motorból egy jól autózható érzetre erősebb (95 lóerős)motort kreál, hegyen járkálok de általában 2000-es a fordulatszám,zseniális. Autópályán 140-nél 2500 körüli a fordulatszám.8,5 literes fogyasztásával már kibékülök, gondolom légkondival majd megeszi a 10 litert. Hifi szépen szól,GPS németesen puritán de jól működik, jó megoldás a műszerek közé átrakható navigáció, nem kell elvenni a tekintetet.Kihangosítója hibátlan, egyáltalán remek az elektronikai szolgáltató rendszere.Nem részletezem mindent tud amit kell, esőszenzorok,jó köd és fényszórók, kellemes minőség érzet mindenhol.
Az ülések jól állíthatóak de nekem egy csöppet rövid az ülőfelületük, de már megszoktam.
Az utastér egyébként rendkívül csendes, a motor is extra kultúrált és hallhatatlan.Futómű kiváló amíg sima az útfelület, amint jönnek az úthibák vége a pihepuha érzésnek, a kisebbeket még kisímitja szegény. Szilentek közül szerintem pár kopog Pappas szerint hibátlanok. Szerelőmmel megnéztük, szemre valóban jók...de hát...A cs.ajtó teleszkópjai télen már most kevesek a teljes nyitáshoz, bosszantó. Minden költsége egyezik az Octáviával ez meglepő és jó hír volt.
Egészében szeretjük baja nincs -hiszen új-remélem nem is lesz.Ha lesz megírom.
Szép napot!
II.rész
Teljes siker és barátság, nem hogy megszerettem de imádom.Már 14 ezret mentem vele. Király. Nincs panasz nincs meghibásodás.
Kötelező szervize eljött 60 ezernél. Úgy döntöttem nem kockáztatok a magyar márka szervízzel irány Ausztria. Még szükségem van az autó alkatrészeire egy ideig. Megérte a 150 eurós felárat a magyar szervíz árajánlatához képest a weideni. Ingyen csere autó -Merci A 150 sajnos váltós- amivel bejártam aznap Burgenlandot. A benzinre valót sem kérték el, ajándék volt! Más világ, jó világ.Egy szép nap szép élményekkel és egy szervizelt autóval tértem haza!
- nulla, még garanciális
Pappas Hunyadi János út vétel, Budakeszi vállalkozó olajcserékre, Mercedes Erml Weiden Ausztria
Mercedes Erml
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2010 |