Autók » Mercedes-Benz » A (1997-2004)

A 1.6 automta Elegance

Mercedes A 1.6 Elegance automata

Még soha nem volt Mercedes-Benz a családban, Peugeot 307, BMW 320daut és Toyota Prius után lett megvásárolva. Mivel kaptam egy ötös Golfot szolgálati autónak így a feleségemnek szerettünk volna egy megbízható és biztonságos benzines automatát vásárolni amiben még a 4 fős család is kényelmesen elfér! Végül is a pécsi PAPPAS kereskedésben vásároltuk meg az autót ami nagyon jól felszerelt és 29.000Km-el plusz 2év Európa garanciával eddig nagyon jó választásnak tűnik. Én 190cm magas vagyok és kényelmesen elférek benne, mert az ülőlap a támlától külön állítható úgy, hogy még mögöttem is van elviselhető lábtér. Az a gond, hogy én keveset vezetem pedig nagyon szeretem. Nem vagyok elfogult, de azért látszik benne, hogy nagyon minőségi anyagokat használ a Mercedes. Nekem ez jobban tetszik belülről és jobban is variálható (pl. kivehető ülések) mint az új modell és ezért nem is tudom, hogy miért nem tartották meg ezeket a technikai megoldásokat? Nagyon jól vezethető bár egy kicsit kemény futómű, erős motor 105Le és jó kilátás jellemzi az autót.

Még december végén a vásárláskor tapasztaltam, hogy a központi zárat működtető kompresszor nagyon hangos és sokáig búg záráskor-nyitáskor. Mivel vége volt az évnek így nem nagyon foglalkoztam vele és a szervizben is nehéz lett volna időpontot kapni. Januárra viszont már teljesen megadta magát és így a központi zár sem működött tovább.
A pécsi szervizben átvizsgáltak és Ők is ezt a hibát állapították meg. Kérdésemre, hogy ugye ez a 100 ezer Ft-ért vásárolt 2 éves Európa garanciába benne van, azt a választ kaptam, megnézik. Én olvastam a szerződést és tartalmazta, hogy ezért az alkatrészért továbbá a munkadíjért sem kell fizetni, mivel még 100 ezer futott Km alatt van az autó. Végül is minden korrektül megoldódott és díjmentes volt a csere. Ezért is vártam eddig az értékeléssel, hogy a szervizet dicsérjem vagy szidjam.

A szalon nagyon kultúrált és a munkafelvétel is korrekt, remélem ez továbbra is így marad!
Most eddig ennyi majd folytatom, ha lesz további fejlemény.
....................................................................

Eltelt egy év és szerencsére az autóval minden rendben volt igaz csak 4 ezer Km lett belehajtva. Ezzel voltunk nyaralni is nem a Golffal és elég jól elfértünk benne igaz tetőbox volt rajta!

A szervizben (Pappas Pécs) ismét nagyon korrektek voltak, mert én bejelentettem éves szervizre, ahogy egy ezt rendes autótulajdonosnak tennie kell bár tudtam, hogy keveset mentünk vele és nem is kérte még a szervizet, de hát ugye mégis csak eltelt egy év!

Amikor bevittem a megbeszélt időpontra (még sms-t is kaptam előtte róla nehogy elfelejtsem) a munkafelvevő kérdezte, hogy hány kulcsot mutat a kijelző. Én mondtam, hogy nincs kulcs, mert keveset mentünk vele és csak az egy év miatt hoztam be. Kérte, hogy menjünk ki az autóhoz, mert megszeretné nézni a kijelzőt. Megnézte és jelezte, hogy menjek nyugodtan még egy évet és csak utána jöjjek vissza feltéve, ha nem megyek vele több Km-t.

Ez egy nagyon korrekt dolog volt Tőle, még ha ennek, természetesnek is kellene lennie! Csak hát ez a manapság nem igazán így van!

Remélem másokkal is korrektek itt a szervizben!

Ui.: A feleségemnek továbbra is nagyon tetszik és mindennap használja is, ha tehetm én is!

- Központi zár kompresszor (Európa garanciába cserélve, munkadíj 0Ft)

PAPPAS Pécs

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző autója? Prius Következő autója? Még marad a Mercedes.
Verdikt (8.4/10)

Mercedes-Benz A 1997 (2002 - 2004)