Autók » Mercedes-Benz » A (1997-2004)

A A 160 Classic

Megsirattuk szegénykét, hibái ellenére szerettük!

Merci, 102 lóerő, ment mint állat, de ha nem nyomtam, akkor is zabált...
Drága a biztosítás, drága az alkatrész, kompjúterizált űrhajó.
Nagyon kényelmes, 3500 km után sem fájt a derekam, nem úgy, mint egy új Astrában. Alapkiadás, mégis minden van benne, ami hétköznapi embernek kell, klíma, központi zár, elektromos ablak, gyári hifi, ami jól muzsikált, ABS, légzsákok, hogy a többit ne említsem. Magas, jó kilátás volt belőle, fordulékony, befért mindenhová. Viszont a kézifék könyöklő esetén elérhetetlen, tervezési hiba!
Nagyon szerettük, de drága volt az üzemeltetése. Ma is meglenne, ha egy városi vonóhorgos koccanás (!!!) nem töri totálkárra. Horribilis árat mondott a kaszkós szervíz. (Hűtő, lökhárító, motorháztető, 1 lámpa, lakatosmunka.) Sajnos ez a tömpe orr hátránya...
Vegyes érzelmek, reálisan nézve nem jó vétel, de kényelmes, finom a járása, praktikusan alakítható a beltér, elvileg biztonságos is.
Utólag nem esek már hasra a merdzsóktól-előtte se.
Egy hármas Golfot vettünk helyette, hát mit mondjak, tágasabb.
A fogyasztás, szervíz, biztosítási költségek miatt 7-es.
Nem vicc a Trabi lentebb, veterán jószág, ma is megvan, csak hát jött a baba :)

- Első felfüggesztés: gólyaláb, toronycsapágy, miegyebek-még mindíg nyüszög.
- Folyamatos fordulatszám esés, néha leállásig, menet közben, kuplung benyomásánál-vezérlő elektronika-nem lett kicserélve.
- Indexkapcsoló-mindíg hosszúfényre váltott.

Opel-Mercedesz-Eger
Elvittem, de a futómű nyüszögését, amiért mentem, nem csinálták meg, egyékbként jó.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2000
Megbízhatóság (7) Vezetett km 20000
Előző autója? Trabant 601 Következő autója? Golf lett, egyébként csakis dízel!!!
Verdikt (5.4/10)

Mercedes-Benz A 1997 (2002 - 2004)