Autók » Mercedes-Benz » A (1997-2004)

A 160 L Style

A 160 Long Style 2002

Tulajdonképpen eszemben sem volt Mercedest venni, de gyorsan kellett keresni egy olyan kocsit, ami egyben van és előre láthatólag sokára esik szét. Más megbeszélés ügyében érkeztem a kereskedőhöz, és belebotlottam. Lenyűgözött a hátsó lábtér, pedig nem vagyok kisnövésű, és azt sem szeretem, ha az ölemben van a kormány. Rövid próbakör és eléggé részletes előélet tanulmányozás után sikerül jelentősen eurotax alatti áron megállapodni.
Egyetlen gyengéje, hogy a /50-es gumik miatt a magyar utakon kicsit pattog, de ezt meg lehet szokni. Egyébként nagyon ott van az úton.
Havas latyakos időben remek érzés a jól eltalált menetstabilizátor és a pedálon alig érezhetően, de nagyon hatékonyan működő ABS.
Az üléshelyzet magas, de még nem furgonos. A kilátás jó, a holtterek kicsik.
A 102 lovas 1,6-os motorral autópályán sem kell szégyenkezni. A fogyasztása vegyes használat során 7,5 körül áll meg (bár az 500 literes Thule boxot autópálya tempónál közel 2 literes többlettel jutalmazta).
Eddig csak olajat és szűrőket kellett cserélni.
Összességében elégedett vagyok vele.

- Izzókon kívül semmit nem kellett még cserélni.

Autó Péter Kft., Zalaegerszeg

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 20800
Előző autója? Octavia 1,6 Elegance Következő autója? Még nem tudom
Verdikt (7.6/10)

Mercedes-Benz A 1997 (2002 - 2004)