Autók » Mercedes-Benz » /8 (1968-1977)

/8 (W115) 230.4

Autó az örökkévalóságnak

Több régi autóm volt már annak előtte, hogy ezt megvettem. Aki régi autókkal foglalkozik, tisztában van vele, hogy néha milyen fáradságos és idegpróbáló dolog kivárni az autók elkészültét. Egy ilyen érzelmi válságban voltam éppen, mikor feltűnt a hirdetések között egy OT-s, és FIVA-s (kitűnő eredménnyel bevizsgált) Mercedes W115. Mindenáron meg akartam szerezni! Két autót (félkész állapotúakat) + "némi" készpénzt is adtam csere gyanánt. Nem volt olcsó, de megérte, mivel nem kellett hozzá sem nyúlni és időközben persze az ára is emelkedett már.
Mint egy kisiskolás úgy mentem be a OT vizsga megújítására és elcsukló hangon kérdeztem a vizsgája után, hogy minden rendben volt-e vele? Mit kell még vele csinálni? " Le kell mosni nyárra...és menni vele" :-) Nagy kő esett le ekkor a szívemről. Azóta csak néhányszor mentem vele, inkább rövidebb távokra, oldtimer versenyekre, kiállításokra. Szerintem ez most az ország legjobb állapotú W115-öse. Talán azért is lehet így, mivel ennek a teljes, 100%-ban történő restautálása kb 2 évbe telne és 8-10 M Ft-ba kerülne, ami lássuk be nem lenne még rentábilis, mivel nem ér ennyit az autó.
Kicsit rossz, hogy nincs benne szervókormány és a fekete színe sem a legjobb nyáron a klíma nélküli autóban, azonban nagyon elegáns és egy igazi veterános megszállottnak nem számítanak ezek a gondok! Érdekes, hogy a fiataloknak mennyire bejön ez a típus, amit nem gondolta volna róla, mielőtt megvettem. Talán a social mediaban megtalálható leültetett modellek miatt teszik nekik? Nem tudom. Azóta forgattak is vele egy klippet..Mindenesetre nekünk nagy szerelem...

- Az autón csak egy alkarész romlott el, a kuplungpedál alatti munkahenger ment tönkre.

Darányi Lajos mester Óbudán. Kiváló szakember és udvarias szolgálató.

Fülöp Sándor - Fülöp Autójavító (Bp. XVII) Régóta fogalakozik az autóinkkal. Teljesen elégedett vagyok vele. Gyors és nagyon korrekt szakember.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1976
Előző autója? Mercedes Következő autója? Maserati Spyder