W124 Megbízható csatahajó - igazi mestermű
Nagy, kombi autót kerestem diesel-automata-klima összeállításban. B4-es passatban(-96 ig) gondolkodtam, és véletlenül botlottam a "csillagosba". Mélyen a piaci ár alatt volt, de a műszaki állapota tükrözte is ezt. Szerkezetileg teljesen rendben nem rohad 24 éves létére, de a futómű szét volt hullva, és rengeteg apróság hibája volt ami igazán filléres dolog, csak foglalkozást igényelt Nem működtek az elektromos ablakok a sibeda stb. A szerelővel történt beszélgetés alapján az autót foglalkozásra érdemesnek itéltem meg, és igy utólag végképp nem bántam meg :) jelenleg most tartok a piaci árnál, de ez az autó műszakilag teljesen felújított, míg a piacon megvett ennyi idős autókon elöbb-utobb kijönnek ezek a problémák. Ez egy hajó, beteszem "D"-be és kivisz a világból családostól, csomagostól, kutyástol, és vissza is hoz, ráadásul jó érzés amikor idegen emberek elismerésüket fejezik ki, hogy ez a 124-es még autó, és a műanyag vackok már sehol sem lesznek amikor ez még mindig vígan gurul. Nem egy gyorsulási bajnok, de mit várjon az ember 90 pacitól, de ezzel az autóval nem is akarok száguldozni, autopályán rakottan kellemes 130 utazót tudja, ha kell lehet vele előzni is csak legyen elég hely. Ez Mercedes és ez magáért beszél, biztonságban tudom benne a családom, és még több százezer kilométert bele lehet rakni akkor is autó lesz.
- Szintszabályzós hátsó futómű ( már hibásan vettem ) 60e a két ÚJ gömb - teljes körű futómű felújítás ( szilentek, gombcsuklók, első rugó ) - teljes hajtáslánc felújítás ( féltengelyek, hardy, diffi-váltó olajcserék ) - 5 db Monark porlasztócsúcs 32e - - A-Z ig rend berakni 250e volt, azóta mint a safhauzen, csak tankolom és megbizhatóan megy. -
A csepeli Anti, kisujjában van a w124-es :-)
Saját sufniműhely, sok apróság inkább csak foglalkozást igényel mint szerelőt.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1988 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |