Mercike
Mondeo kombit akartam venni V6-osat. Kell a hely és a kraft, előfordult, hogy 4 személlyel az utánfutón 2 krossz motorral és a hozzá való cuccokkal közlekedünk.
Neten akadtam rá a drágára, meghirdetve, hogy hűdenagyon fel lett újítva. Bele szerettem a műszerfal szögletességébe. Nem ismertem a modellt, hát utána néztem a népítéletben. Legnagyobb meglepetésemre megtaláltam a hirdetésben szereplő autóról szóló ítéletet. A felújítási lista nagyjából fedte a hirdetésben találhatót. A képekről is azonosítani lehetett. Felhívtam a népítéletben megadott szervízest, ő is elmondta, miket javított rajta.
A tulajjal szerveztem egy átvizsgálást, korrekt volt, megengedte, eljött, a szervzekről a számlákat precízen lefűzve tartotta. Az autó egyben volt nagyon, látszott rajta, hogy tolták neki rendesen, a driftelés nyomai ott voltak a gumin, a diffi szilent is valószínű azért volt ki, mert sűrűn dobták rá a kuplungot nagy gázzal. ÉS?! Nagyobb baja sose legyen.
Megvettem, innentől lett Mercike a neve.
Nagyon nagy fíling, magam előtt tolni az óriási motorháztetőt, érezni hogy előzéskor az erővel biztosan nem lesz baj, mert van, csendes, halkan búg, fordulaton viszont nagyon jó szól a soros hatos. Az előző tulajjal ellentétben én nem nyúzom, krúzingolok, ha sietnek mögöttem, had menjenek, én is tudnék, csak nem akarok. Sokáig jártam (ahol lehet) 160 utazóval, de ilyesztő a bírság, és a telepített traffik, csak a törvény szerint. Odaérek.
Ülés kényelmes, jó mélyen van, a bal oldala kicsit foszlik, ebből gondolom, hogy a km-ek száma nem feltétlenül egyezik az órában találhatóval. Egyszer kanyargós szerpentínen meghajtottam, nem neki való, billeg, az óriási kormány miatt nem is élvezetes. Na de ugyanitt csak simán tempósan menni nagy királyság.
2008 februárjában ellopták az Ajtósi Dürer sorról. Rohadjanak meg. Állampolgári bejelentésre megtalálták a XV. kerben. Ezúton is csókoltatom a névtelen bejelentőt. Kifogyott a benzin, ellopták a 15ezres JVC rádió előlapját!!! Hihetetlen. Azóta ugrott bele egy elég komoly riasztó rendszer, viszont nekem maradt az állandó paranoia. Vigyázok, nagyon.
Mercike megjárta MonteNegrót, egy bizti ment ki benne, helyszínen cseréltem. Többször járt Osztrákoknál síelni, első alkalommal megadta magát az ablaktörlő motor. Ezzel sokat szívtam, használtat vettem, mind rossz volt, 3szor cserélte a szerelőm.
Szeretem. Nagy, erős, biztonságos, 12-15 liter gázt eszik, alkatrész van hozzá, jó szerelőt találtam hozzá, előfordulhat, hogy nem adom el, ha másik autót veszek is. Sőt, biztos, hogy nem adom el. :)
(A szerkesztőnek: kérném, hogy a korábbi népítéletből a rendszámot IHW-788 legyenek szívesek levenni, és a képet is amin a rendszám rajta van. Köszönöm.)
- difi szilent 10.000,-
- hátsó futómű szilent a nagyobbik 12.000,-