Megbízható társ
Nagyon szeretem! Egy éve vettem és nem bántam meg. Egy tiszta tekintetű, jómódú órakereskedő volt az előző tulajdonos(Én a 3. vagyok), aki Németországba járt-kelt vele (jórészt autópályán használta) 12 éven keresztül. Jó felszereltség? (ABS,Légkondiconáló, El. ablakok, Ülésfűtés, Automata váltó, stb..). Egy új autóba ezek annyiba kerülnek, mint az enyém teljes vételára (1.6 millió Ft).
Megbízható, CSENDES (szerintem halkabb, mint egy 2000-es évjáratú A6 2.5 TDI Audi), tényleg alacsony szervízköltségekkel. A végsebessége 198 km/h (aut.), az utazósebessége 160km/h, ekkor 9.5 litert fogyaszt 100km alatt. 170km /10.5l, 180km/ 13l, 190-nél 15 körül lehet (de ilyennel nem nyúztam tartósan, hiszen ez még 2 szelepes hengerenként).
Oda kell figyelni a szerel?re, és a vásárolt alkatrészek min?ségére. Az olcsó cuccok gyalázatosan rontják az autó min?ségét.
Vásárlásnál érdemes rászánni az id?t a nézel?désre, mert az kés?bb megtérül. Én 11 kocsit próbáltam ki és az ötödiket vettem meg. Kis kirándulásaim során furcsa állapotú autókkal (és még furcsább tulajdonosokkal) találkoztam.:(
El?dje egy W123 200 D volt, amit olcsón vásároltam (300 ezer Ft), kevésbé gondos gazdától és a vételár tripláját(!) költöttem rá.Tomboló szerelem.. ..elhamarkodott döntés.
Nem szeretem annyira az automata váltót, de kíméli a motort (mert a gépi váltás kevesebbet hibázik, mint az ember bal lába-ez 14 év távlatában érezhet? a motor állapotánál is).
Az igényeimet kielégíti, ha rajtam múlik, akkor marad még egy darabig...
- lengéscsillapító(Bp)
- hűtőtúlfolyótartály szivárgás