Autók » Mercedes-Benz » 200-500 E (1984-1995)

200-500 E W124 230E

A legjobb autó minimális költségekkel!

A legjobb autó! Fillérekből lehet vele autózni. A kopó dolgok nem drágák hozzá, más meg nem romlik el rajta. Eszik 9-10 liter benzint(kevés várossal) lehet vele haladni, 140-160-al kimegy a világból, és jó az úton. Nagyon jól lehet vele parkolni mert nagyon jól fordul, hála a hátsókerék hajtásnak. Rendes téligumival télen is hibátlanul használható. Az enyém kézi váltós volt ami elég lötyögős bizonytalan működésű, de sokat kibír (vajon miért nem lesik el a BMW-től a jó kézi váltóit). Jobban örültem volna az automatának. Amikor eladtam az autót 2003-ban kb. 400000km volt benne és mindene működött rendesen motor, váltó, öszzes gömbfej még eredeti volt. Kár hogy itthon a legtöbb 124-es már siralmas állapotú vajon ezekben mennyi kilométer lehet valójában?

- Benzinpumpa hangos volt kb. két évig mire kicseréltem, de nem állt meg. Ezen kívül csak kopó dolgok fékbetét (csak gyárit vegyetek az utángyártottal sokkal rosszabb a fék), féktárcsa, kuplungtárcsa, stabilizátor gumi, generátor szíj, generátor szénkefe, bal első ülés rugó, kipufogó dob. Ablaktörlő kapcsoló melegedett és az ablaktörlő lassult ha ment az ablaktörlő hoszabb ideig, a kinyúlkáló rudazat olajzása orvosolta a hibát.

Egyszerű szerkezet, nagy baja sosem volt. Karbantartást megcsináltam magamnak, így nem volt bajom a szervízzel, adok magamnak egy 10-est.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Előző autója? 190D Következő autója? BMW E38 730i, W129 500SL, W220 S500
Verdikt (8.4/10)

Mercedes-Benz 200-500 E 1984 (1994 - 1998)